Tuesday, February 21, 2006

Slang eten!

Ik ben vandaag met Chiel mee naar Shenzhen geweest. Het vriendinnetje van Paul was overgekomen uit Thailand en het leek me leuk om haar mee te nemen om te shoppen in Shenzhen. (We hebben veel voor weinig, en we zijn erg goed geslaagd.)

Paul had ons uitgenodigd om te gaan eten. Slang! Stoer als ik ben, zei ik :"Leuk, doen we!" Maar ik moest toch even over de drempel. Ik haat slangen! Gedver...
Maar goed, wij in de taxi naar het restaurant en daar lagen de jongens al bij de voordeur in kleine ijzeren kratjes. Brrrr...
De vriendin van Paul zag het helemaal niet zitten. De gedachte alleen al maakte haar ziek. Om niet vanavond op de logeerkamer terecht te komen, had Paul ook beef, garnalen, groente en kip besteld. Toen kwam de order voor slang... Die moet je dus uitzoeken...Uit het kratje...

"Ik blijf hier!"' griezelde ik. Chiel en Paul achter de serveerster aan. Nou ze hadden een mooie uitgezocht. Zodra de order geplaatst was, pakte de slager de slang en legde hem op de weegschaal, greep de slang achter z'n kop en KNIPTE het hoofd eraf! Vervolgens werd de slang uitgekepen van staart naar kop (nou ja waar z'n kop had moeten zitten) en het bloed werd opgevangen in een bekertje. Daarna sneed hij de slang open en werd het galblaasje in een bekertje alcohol gedumpd. En toen naar de keuken.

Paul en Chiel kwamen ook weer aan tafel. "Daar wil je geen foto's van", zeiden ze. "Maak maar een foto als die gebakken is". En daar kwam de serveerster aan. Met 2 bekertjes. 1 met bloed en 1 met de galblaas en ze werden keurig aan Paul geserveerd.
Voor chinesen is dit de reden waarom je slang eet. "Very good for the man" oftewel potentie verhogend. Nou dan maar geen 6 keer per dag sex!
Paul heeft het aangepakt en voor zich op tafel gezet. En zou stond het ook nog toen we weggingen. En gelijk heeft hij!

Ik moet zeggen, de slang was heerlijk! Het smaakt naar kip. Lekker krokant gebakken met zout en knoflook. Toen kwam schaal 2 met slang. Dit keer was het velletje gebakken in bier met groenten. Minder. Veel minder. Het lijkt of je op je vinger kouwt. Erg taai. Na 1 stukje vel vond ik het wel goed.

Maar in ieder geval kan ik nu zeggen dat ik slang heb gegeten!

5 comments:

Anonymous said...

Oh Ans de rillingen lopen over mijn rug als ik dit lees!Ik vind je heel dapper dat je dit allemaal wil proberen en nog op eet ook!
Ik ging geloof ik niet eens naar binnen!
Arlene

Anonymous said...

Gadver, gadver, gadver, heel dapper dat je langs die kratjes bent gelopen en het hebt gegeten, mij hadden ze drie straten verder op kunnen ophalen.

Dapper hoor

Simone

Anonymous said...

Met mij ging het net zo en steeds als ik het lees word ik licht onpasselijk!
Arlene

Anonymous said...

P.s. bij het lezen van jou verhaal lopen de rillingen al constant over m'n ru en zit ik met opgetrokken benen.

Simone

Anonymous said...

Met mij ging het net zo en steeds als ik het lees word ik licht onpasselijk!
Arlene

2:37 AM

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails