Tuesday, August 14, 2012

Hong Kong cupcakes

Vanmorgen heb ik mijn rondje weer gelopen. Samen met Chiel. Het is echt leuk om met hem te lopen want hij is een kei in het begeleiden van ongeleide projectielen zoals ik. Vanmorgen moest ik 5 x 5 minuten hardlopen met daartussen 1 minuut wandelen. Van belang is dus om niet te hard te lopen en als ik in mijn eentje ben loop ik altijd te hard. Met gevolg dat ik daarna op apegapen lig en geen zin meer heb. Maar het ging perfect! Om kwart over 6 liepen we naar buiten. Heerlijk rustig nog en je ziet nog eens wat! Zoals de maan met een ster!


Chiel ging weer naar het werk en ik heb nog snel wat gebakken. Namelijk de cakejes die in papier gebakken worden. Ze zijn typisch Hong Kong. In elk klein bakkerijtje hier, kan je ze vinden. Ze doen mij sterk denken aan eierkoeken en ze zijn heel luchtig! Ik heb rond gekeken op internet en vond een recept van Christine. http://food.recepes.christine.blogspot.com/Ingrediƫnten voor 6 cakejes:

5 eieren
50 gr. boter
60 ml. melk
100 gr. cakemeel
80 gr. suiker
1/4 theelepel vanilla extract
1/4 theelepel cream of tartar

1. Verwarm de oven voor op 180C. Smelt de boter in de magnetron. Scheidt de dooiers van de eiwitten.

2. Doe in een kom de melk en daarbij de gesmolten boter, zeef het meel boven de kom en mix goed door. Voeg de geklopte eidooiers en vanilla extract toe en mix weer goed door.

3. Sla de eiwitten goed stijf voor ongeveer 3 minuten. (elektrische mixer werkt het best!) voeg dan de cream of tartar en de suiker toe en klop opnieuw totdat er hele stijve pieken vormen in het eiwit. Voeg de eiwitten toe aan het meel/eidooier mix. Wel voorzichtig met een spatel. Niet kloppen of roeren want je wil de lucht niet kwijt die je er juist hebt in geslagen! Het beste gaat het als je de eiwitten in 3 porties toevoegt aan het eidooier mengsel.

4. Schenk nu het beslag in 6 vormpjes die met bakpapier bekleed zijn. Bak voor 25 - 30 min. op 180 C. Check met een sateprikker of de cakejes klaar zijn. Als de prikker schoon eruit komt is de cake klaar. Laat ze voor ongeveer 2 minuten afkoelen in de vormpjes, daarna de cakejes uit de vormpjes halen (wat heel makkelijk gaat door het bakpapier) en laten afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!


2 comments:

Mickey said...

Oh wat zien die er heerlijk uit! Ga ik gauw ook eens proberen. Zodra mn Nieuwerik ( nieuwe stoere broertje van Rozerik, in roestvrijstaal) is uitgepakt!

Ans said...

Wat heerlijk dat je een Nieuwerik hebt!! Ik kan Rozerick echt niet meer missen ;-)) En elke keer als ik de keuken binnen stap, denk ik aan jullie!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails