Wednesday, September 04, 2013

Weer terug op de lokomat


Natuurlijk regende het vanmorgen toen we weg moesten keihard. Was er geen taxi te bekennen. Maar na 15 minuten in de regen staan kwam er eindelijk een taxi die ons mee wilde nemen. Pfff.

Na 3 weken 'gewone' fysio te hebben gehad en geen lokomat gezien te hebben, was vandaag eindelijk de dag aangebroken om onze oude vriend weer in de armen te sluiten. Chiel had er ontzettend veel zin in! Weer even lopen zonder looprek en kijken hoeveel beter de spieren en zenuwen zijn geworden in de afgelopen 3 weken.

Nou de zaal die gerenoveerd was, zag er leeg uit. Geen mens te bekennen maar daar was de regen debet aan. Het kwam ook echt met bakken naar beneden. Ik kon op het eerste gezicht nou niet snel de veranderingen zien. Er was een kast gebouwd met spiegels die nu voor de lokomat staat zodat Chiel zichzelf kan zien lopen. En volgens mij was dat het...nou ja.


Chiel werd weer ingesnoerd en hij mocht weer muntjes pakken op het tv scherm. Het ging heel erg goed en zelfs Eddy zei dat hij zelfs zonder assessment wel kon zien dat hij goed vooruit was gegaan! Opsteker!! De nodige oefeningen op de lokomat werden gedaan en toen moest Chiel nog even wat andere doen. Hij werd losgemaakt en nu wilde Eddy dat hij met 1 arm over de schouder van Eddy zelf terug ging lopen naar de stoel zonder looprek. Ik zag Chiel helemaal wit weg trekken...

Om Chiel meer bescherming te geven liep er ook nog een andere fysiotherapeut naast Chiel maar Chiel mocht hem niet vast houden. Hij moest het echt zo proberen. Dood en dood eng...Hele kleine stapjes maakte Chiel en het duurde lang maar hij kwam bij de stoel aan zonder te vallen! Ik kon de opluchting van zijn gezicht lezen.

Omdat we nu weer andere tijden krijgen i.v.m. de fysio is er besloten dat Chiel op maandag, woensdag en vrijdag om 08.30 Lokomat training krijgt en aansluitend een half uur gewone fysio. Dan zijn we dus rond 10.30 klaar. Eddy wilde eerst dat Chiel nog een extra middag fysio zou krijgen maar Chiel moest dat afslaan. Zo'n half uurtje extra na de lokomat is prima maar nog een extra dag naar het ziekenhuis wordt echt te veel. Hij heeft ook nog een baan tenslotte.

Afgelopen maandag was het fysio om 08.30, afgelopen dinsdag moesten we naar het Queen Elisabeth om een echo van de nieren en de blaas te krijgen (zag er perfect uit zei de mevrouw!) vandaag lokomat en aanstaande vrijdag eerst om 08.30 lokomat en om 09.30 naar de afdeling 3D Spinal Cord Rehabilitation, waar Chiel heeft gelegen in het Kowloon Hospital. Hij moet op controle omdat het dan precies een half jaar geleden is dat hij is ontslagen uit het ziekenhuis... Nee, wij vervelen ons geen moment!

En misschien gaan we binnenkort een nachtje slapen in Shenzhen! Er zijn namelijk aanpassingen gemaakt zodat Chiel weer eens zijn neus kan laten zien op kantoor/fabriek! Ze hebben een goed invalide toilet laten bouwen, de bus wordt gehuurd, de visa's voor Chiel en voor mij worden in orde gemaakt en dan kan Chiel 1 dag plus 1 nacht werken in China! Alleen lukt nog niet. Vandaar dat ik gezellig mee ga ;-)

Volgens mij willen ze echt graag dat Chiel weer terug komt in China!

Hieronder nog een filmpje van afgelopen zondag. Toen liep Chiel voor het eerst met krukken buiten. Hij ging echt als een speer maar na die dag heeft hij de krukken weer even weg gezet. Het was maar een klein stukje maar het kostte enorm veel energie. Plus dat het nogal een gedoe was om stoepen af te gaan en kleine hellinkjes te nemen. En dan hebben we het nog niet eens over zitten met die brace om en om vooral weer op te staan. Dat gaat echt niet makkelijk en we hebben wel een paar kleine hart stilstandjes gehad kan ik je zeggen.


2 comments:

Arlene said...

Prachtig om Chiel zo te zien lopen maar doe inderdaad maar kalm aan,niets forceren en geen risico's nemen stel dat hij valt!

Anonymous said...

Wat een kanjer! xxx Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails