Sunday, September 15, 2013

Zorgplicht

Ik zeg niets te veel als ik zeg dat we een zalig weekend achter de rug hebben!
Het gebeurt de laatste tijd niet vaak dat we met z'n allen op dezelfde plek in hetzelfde land zitten. Voor het eerst sinds tijden hebben we met z'n vieren een heel weekend gevierd!

Vrijdag avond:
Jesse zat nog in China en Jos, Chiel en ik hadden besloten om naar een nieuwe pizza tent te gaan naast het Panorama hotel. Steeds naar hetzelfde restaurantje gaan is ook zo saai, vond Jos. Dus we stonden klaar en kwamen toch weer terecht bij Wooloomooloo. Het weer was zo lekker dat het gewoon zonde zou zijn om binnen te gaan zitten. Lekker aan een bordje pasta, kopje koffie en daarna hangen op de bank.

Zaterdag:
Jesse was ondertussen terug uit China. Afgesproken met om z'n viertjes te gaan lunchen bij BLT. Eerst een lekkere wandeling over de boulevard en toen op het terras hangen. Wij wisten niet dat het bloed en bloed heet zou worden en dat de zon onbenullig fel zou schijnen. Gevolg; Chiel zag eruit als een kreeft en iedereen was totaal doorweekt van de transpiratie. Maar we hebben heerlijk bijgepraat en lekker gegeten!


Ook werd er een tafel geboekt bij Ozone bar voor de zondagavond. Gezellig eens een drankje doen in de hoogste bar/restaurant die Hong Kong rijk is. Op de 118 ste verdieping van het Ritz Carlton. Dat wilden we weleens meemaken!

 


Die avond liet Jesse zich van de beste kant zien. Hij wilde aan de 'zorg plicht' voldoen. Dus Jesse heeft gekookt! Pasta met een enorme hoeveelheid boursin en crème fraiche, het lag als een baksteen in de maag maar het was heerlijk! Jos kwam met 3 meloenen aanzetten voor de sapjes en ik maakte natuurlijk een pavlova. We knapten zowat!


Zondag:
Om 6 uur stond ik op de boulevard om samen met Jesse weer een hardloop training te doen. Het komt er maar niet van en nu had ik iets van een stok achter de deur. Jesse had al 10 km hard gelopen. Hij was om 5 uur begonnen met hardlopen!

De training ging lekker en samen met Jesse liep ik naar huis. Om 7 uur had Jesse namelijk afgesproken om met Jos te gaan fietsen. De heren klommen op de fiets en zouden gaan fietsen in de buurt van Disneyland. Chiel was met zijn eigen training begonnen op de hometrainer. 2 Uur lang heeft hij gefietst en oefeningen gedaan om zijn spieren te prikkelen.

Rond 11 uur kwamen Jos en Jesse weer terug. Ze hadden natuurlijk weer wat meegemaakt. Omdat Jos op de fiets even zijn rug wilde strekken liet hij even het stuur los en werd toen staande gehouden door een motoragent. Want dat mag niet. Je moet het stuur vasthouden! Omdat ze elkaar niet gelijk begrepen werd er door de agent gedreigd met meegaan naar het politiebureau en voorkomen bij de rechter. Het liep gelukkig met een sisser af. Jos heeft nog maar even gecheckt op internet wat de regels zijn. Echt te absurd voor woorden!


Starting
Before you move off from the side of the road, think which way you intend to go and look both ahead and behind, particularly over your right shoulder, for moving traffic. If there is traffic approaching, wait until it has passed. Signal clearly with your right arm when the traffic has passed.
Stopping
Except in an emergency, stopping must be done carefully and gradually. Think of where you wish to stop and look particularly to the rear over your right shoulder for following traffic. Signal that you are going to slow down and stop. But when braking keep both hands on the handlebars.
On wet roads it will take you much longer to stop so allow at least twice the distance than normal.
Emergency stop
Do not signal. Keep both hands on the handlebars to maintain control and use both brakes.
Riding along
Always keep both hands on the handlebars unless you are signalling.
You must keep one hand on the handlebars at all times.
Always keep both feet on the pedals.
Ride along near the kerb or side of the road -- about 1/2 metre away.
If there is a cycleway or cycle lane you must use it.
You must ride in single file except when overtaking.
You must never be towed or hold on to a vehicle or tow another cyclist or other vehicle.
You must not carry a passenger.
You must not carry anything which might affect your complete control of your cycle or your balance, or catch in the wheels or chain.
You must not carry anything that blocks, or may block, your view of the road.
Do not wear earphones of any audio devices.
Do not lead an animal.Enfin, na dit akkefietje  zijn we maar gaan lunchen bij Al Molo. Dit keer binnen omdat het weer zo ontzettend warm was. En Chiel's hoofd was al zo verbrand ;-)

Omdat we een tafel voor een drankje hadden geboekt bij Ozone bar om 8 uur 's avonds, besloten we om daarvoor maar een toastje met een stukje kaas te eten. Iedereen zat nog vol van de lunch en opnieuw voldeed Jesse aan de 'zorg plicht'. Hij deed boodschappen!

En toen zaten we op de bank...De dresscode bij de Ozone bar is voor mannen, lange broek, lange mouwen en geen open schoenen. Ze zaten er alledrie een beetje doorheen. Het was nog bloedheet en dan lange mouwen en een lange broek dragen, is nou niet je dat. Chiel had er helemaal de balen van, dus toen iemand opperde 'of zullen we gewoon thuis blijven en die bar afzeggen...' sprongen we allemaal op! Ja! Goed idee!

De kaas en worst werden lekker op gepeuzeld, de Nederlandse tv stond aan op College Tour, een bakkie koffie erbij en daarna ging iedereen naar huis. Helemaal moe van het sporten in de bloedhitte en de pizza die we hadden gegeten met de lunch, lag ook nog overdwars!

Maar wat een heerlijk weekend!

2 comments:

Simone said...

Dat was weer een goed gevuld weekeinde zeg!!! En die mannen zijn ook te lijmen met een natte vinger, hoor.....hahaha

Mickey said...

Dit is echt zo'n accuut heimwee logje...!!
gelukkig gaan we daar binnenkort wat aan doen. Zet die Ozone bar maar op t programma als ik er ben hoor!!
XXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails