Sunday, September 28, 2014

Assesment

De fysio was weer lachen. We moeten altijd eerst naar de gewone zaal om Chiel's bloeddruk te meten. We kwamen binnen lopen en iedereen begon te lachen. 'Hello Michael!, long time no see!' De bloeddruk werd gemeten en toen vertelde Eddy dat hij het assessment ging uitvoeren. Dat had eigenlijk al 3 weken geleden moeten gebeuren, maar omdat we wel eens moeten afzeggen omdat Chiel naar Shenzhen moet, was het er nog niet van gekomen.

De bedoeling was om de hartslag van 'gewoon' zo snel mogelijk naar 150 te krijgen in een bepaalde tijd. En dit gebeurt met behulp van een masker en een hand-fiets. Chiel nam plaats achter de tafel waar de handfiets op stond, de hartslagmeter ging om zijn borst en het masker werd aangebracht.
Nou moet je weten dat er heel vaak mensen achter een handfiets zitten. Zij hebben een probleem aan de schouder of de armen en daar is die handfiets ook goed voor. Maar het gaat altijd in een heel langzaam tempo.

Ok, zei Eddy, probeer zo snel mogelijk te fietsen! Chiel begon en heel de zaal lag gelijk in 'ohhh'. Het leek wel Chiel opsteeg! Binnen no time stonden alle mensen om hem heen en keken ze hoe hij het deed. 'WHOA, so fast!', riepen ze. Misschien leuk om te weten dat Chiel's hartslag naar 139 ging in die bepaalde tijd. Het gaat steeds beter!Daarna mocht hij het zwembad in. Beetje plonsen, springen, lopen, duwen en natuurlijk lachen met de mensen. Want ze komen allemaal even langs. De dame van het betaalkantoor, de zuster die Chiel heeft verpleegd op de afdeling, de verpleeghulp die Chiel met de rolstoel van de afdeling naar de fysio heeft gebracht, de schoonmaakster van de afdeling. Ze komen altijd even langs om gedag te zeggen. En Chiel grapt altijd dat ze mee moeten zwemmen. Het blijft leuk.Zaterdag waren we uitgenodigd om ergens te gaan eten voor ons jubileum. We mochten uitkiezen waar en we hadden gekozen voor Annie. Nasi en sateetjes, wat wil een mens nog meer. En vanavond komt er weer werkbezoek.

Maandag staat het busje weer voor. Opnieuw naar Shenzhen met het bezoek en dan komen we dinsdagavond weer thuis. Ik neem aan dat het bezoek de dag erop vertrekt naar huis of doorreist. En daarna? Dan hebben we een lang weekend!! Jippie!

1 comment:

Arlene said...

Chiel heeft zo zijn eigen fanclub bij de fysio! Leuk hoor,geniet van de vrije dagen!XXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails