Friday, September 26, 2014

Herfst

Het is herfst in China en dat betekent dat het weer heerlijk aangenaam is geworden! Jippie! Best vreemd eigenlijk want op 20 september was het nog bloedverziekend heet en klef en op 21 september werd ineens de temperatuur een stuk aangenamer, veel minder klef en de zon net iets minder fel. Raar. Maar mij hoor je niet klagen. Ik heb hier lang naar uitgekeken. Het is echt genieten!Volgende week is het feest in China. Op 1 oktober is het National Day en dat wil weer zeggen dat we dan in HK en in China een paar vrije dagen hebben. Mensen trekken er op uit en gaan lekker op vakantie. In China hebben ze 3 vrije dagen achter elkaar. Woensdag, donderdag en vrijdag. In Hong Kong hebben ze alleen de woensdag en donderdag vrij maar Chiel heeft in overleg besloten dat ze vrijdag ook een vrije dag nemen. De vlaggen hingen vorige week al overal langs de weg in Shenzhen.
Het bezoek dat we nu hier hebben is dan ook weer vertrokken. Er was niet heel goed geluisterd toen er werd gezegd dat er vrije dagen in het verschiet lagen. Maar goed, het is gelukt om de tickets om te boeken. Het kostte wel een beetje moeite, want zoals ik al zei, 3 vrije dagen plus weekend achter elkaar gebeurt niet zo vaak, dus alle vliegtuigen zitten vol. Iedereen gaat op reis.

En het is het begin van de beurs-tijd. Ook een reden waarom de vliegtuigen vol zitten. Je kan het merken op straat. Zaken mannetjes en vrouwtjes lopen met hun koffertje plus beurs-kaart om de nek en kom je overal tegen. De terrasjes zitten overvol en de meest uiteenlopende talen hoor je om je heen.

Op 1 oktober gaan we lekker eten bij Wooloo. Ik heb de tafel al besproken want er wordt vuurwerk afgestoken in de haven. Zo kunnen we het wel zien maar staan we niet tussen die duizenden mensen. En oktober wordt een drukke maand in Huize Honig. We krijgen visite. Veel visite. Heerlijk! Ik kijk er al naar uit!

Vanmiddag gaan Chiel en ik weer naar fysio. Hij mag weer het zwembad in. Vindt die leuk, een beetje badderen.

En dan...weekend!!

2 comments:

Mickey said...

*smak* miss you!!

Ans said...

Miss you too! <3

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails