Thursday, October 30, 2014

Verbouwen

Laat ik eerst beginnen om te zeggen dat ons internet super traag is de laatste tijd. Ik dacht dat het aan het uploaden van de foto's lag, maar helaas. Het is niet vooruit te branden. GRRRRR! Ze zijn nog steeds bezig in ons gebouw met verbouwen. Misschien ligt het daaraan...

En dat brengt me weer op een ander punt. Hoe lang kan een mens bezig zijn met verbouwen? Van de laatste 2,5 jaar dat we hier wonen, zijn ze zeker al 2 jaar bezig met verbouwen! Er zijn dagen dat ik mezelf niet kan horen denken. Boren, timmeren, hakken. Heerlijk.

Net zoals de Pinnacle trouwens. Op de dag van onze verhuizing, kwam er nog zo'n vrouwtje langs om ons te vertellen dat we best mochten blijven. Ach, de huur ging dan wel het dubbele kosten, maar misschien wilden we toch blijven. Ik kan me nog herinneren dat ik haar aankeek vol ongeloof. Ben je van lotje getikt? Ik sta hier met een huis vol dozen, er lopen 10 man rond om alles in te pakken en te verslepen, en dan ga je mij NU vertellen dat ik mag blijven?! Achteraf gezien begrijp ik haar aanbod. Sinds wij weg zijn staat de Pinnacle al in de groene doeken. Al 2,5 jaar! Kan je je voorstellen dat je bakken met geld uitgeeft voor de huur, en die is hoog, heel hoog, en dat je dan al 2,5 jaar tegen een groen doek aankijkt als je door het raam kijkt, plus al het geboor en gehak?!

Maar goed, ik dwaal af.

Thuis in Nederland zijn ze ook bij ons aan het hakken en boren! Onze badkamer boven en het toilet beneden wordt verbouwd. We hebben de laatste keer in Nederland verschillende aannemers op bezoek gehad om bij ons in de badkamer te kijken. En wat we wilden was niet eens raar. Het bad eruit, een douche erin, beugels aan de muur voor Chiel, een nieuwe wc en wastafel. Simpel maar effectief. Chiel voelde zich constant een invalide als hij onder de douche wilde gaan en eerlijk gezegd heb ik een bloedhekel aan een ligbad. Ik gebruik dat nooit. Duurt eeuwen voordat je bad vol is met water en na 3 minuten heb ik het wel gehad. Dus eruit dat ding!

Oude situatie

Wij wilden gewoon een inloop douche. Geen opstaande randjes, geen douchebak. Alles met de veiligheid van Chiel in het achterhoofd. Goede tegels op de grond zodat hij ook niet kan uitglijden.

Volgens de ene aannemer was dat onmogelijk. 'Anders moet ik frezen! Er zijn goede douchebakken met antislip te koop hoor!' En alle omgelegde afvoeren konden ook niet weg gewerkt worden. 'Nee, we maken een extra muurtje waar ze in komen te zitten. Dan kan je daar ook nog wat leuks opzetten!' Dat zou best leuk zijn geweest ware het niet dat onze badkamer 2 bij 3 meter is. Niet echt groot. En als Chiel nergens last van had gehad, dan was zo'n douchebak geen probleem geweest, maar hij heeft wel erg last van dus dit is geen optie!

Gefreesd! Plus muurtje tussen wc en douche

Gelukkig kwamen we ook nog een andere aannemer tegen die ons wel helemaal begreep. Hij zag nergens een probleem in. 'Tuurlijk kan dat, zo'n inloopdouche! Zo'n douchebak is veel te gevaarlijk. En dan werken we gelijk de afvoer ook weg anders heb je nog minder ruimte!' Hij denkt zelfs mee! Zo kregen we nog een mailtje met de vraag of hij het toilet ook hoger moest ophangen omdat dat misschien beter is voor Chiel! En het probleem van onze afvoer bleek helemaal naar de kelder te gaan. 'Geen probleem!', zei hij.

Vloertje is dicht.

We krijgen updates van Linn en Ben. Compleet met foto's. Ze zijn nog niet klaar maar het kan nooit lang meer duren. Jippie! Met de kerst kan Chiel als een normaal mens onder de douche!8 comments:

Yvon said...

Dat gaat al echt ergens op lijken! En tja, de ene aannemer is de ander niet, dat blijkt wel weer;-)

Arlene said...

Gaat er mooi uit zien!

Jan said...

Ziet er netjes uit hoor!

Dominque said...

Ik zeg dat wil ik ook wel, alleen de verbouwing daar zie ik tegenop.

Peter said...

Leuk dat jullie ons zo op de hoogte houden! Het begint er langzamerhand toch wel echt beter uit te zien!

renzo said...

Het begint al ergens op te lijken! Ik ben erg benieuwt naar het eindresultaat. Ik zou graag de foto's willen zien...

Tom said...

Ziet er netjes uit hoor. Wat hebben jullie voor de muren gebruikt?

Rick said...

Dat hebben jullie erg netjes gedaan hoor. Ik ben wel benieuwd hoe jullie de douche hebben geregeld?

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails