Saturday, January 24, 2015

Goed nieuws

Afgelopen vrijdag kreeg Chiel een assessment in het ziekenhuis. Dit wordt om de zoveel maanden gedaan om te zien of al fysio en al die moeite die Chiel er in stopt, ook ergens toe leidt. We moesten er om half 3 zijn.

Eerst werd zijn bloeddruk gemeten, die keurig bleek te zijn. Daarna stond Eddy klaar met een enorme afvink lijst.
Zo moest Chiel o.a. van de stoel op staan zonder zijn handen te gebruiken. Van de ene stoel op de andere stoel gaan zitten zonder zijn handen te gebruiken. Rechtop staan met de ogen dicht. Armen wijd en links om en rechts om draaien. Bukken. Dan met links iets van de grond oppakken en dan met rechts. Op zijn tenen staan. De kracht in zijn benen werd gemeten.

En ik moet eerlijk zeggen dat er nog veel meer werd gemeten maar dat ben ik effe kwijt. Ik zat met mijn mond open en met stomme verbazing te kijken hoe gemakkelijk Chiel de ene commando na de andere opvolgde. Ik zag ook hoe Eddy verbaasd op keek. Hij bleef maar knikken en dingetjes opschrijven.

Na een half uur was dat onderdeel klaar. Nu mocht hij nog op de lokomat gaan lopen. Maar van de stoel naar de lokomat moest Chiel lopen zonder stok. En dat ging ook goed! Ik zag Eddy glimlachen...
Zijn normale routine op de lokomat begon. 20 Minuten lopen maar nu met gebogen knie. En daarna 10 minuten achteruit lopen.

Na dit alles liepen we naar het zwembad. En in het zwembad kwam Eddy naar Chiel toe. Hij moet natuurlijk nog alle data vergelijken met het laatste assessment, maar Eddy was meer dan tevreden. Het gaat goed, vertelde hij Chiel. Hij zag dat er meer beweging zit in zijn enkels. Dat het meer gecontroleerd gaat. En dat op zich, is erg goed nieuws. Dat wil zeggen dat er in ieder geval meer zenuwen zijn aangesloten. Ook legde hij uit, dat dit zo'n beetje de laatste horde is, voordat je weer kan lopen. De enkels (voeten) komen als laatste terug uit hun winterslaap. Eddy was er dan ook van overtuigt dat Chiel straks weer goed kan lopen!

En dat is eigenlijk best vreemd om te horen. Natuurlijk zie ik verbetering in alles wat Chiel doet, maar je houdt toch altijd een slag om de arm. Maar als iemand dan gewoon zegt dat het gaat gebeuren, dan ben je toch even van slag. Heel even maar hoor. We zijn super blij!

Met een bak vol nieuwe oefeningen zijn we naar huis gegaan. Eddy wil wel dat Chiel kalm aan doet en niet ineens als een idioot de nieuwe oefeningen gaat doen. Sommige oefeningen kunnen wel in het water maar niet op het droge. Chiel is wat grieperig vandaag. Ik denk aangestoken door Jos die hier van de week zielig op de bank zat. Dus met dat oefenen, zit het wel goed.

Gisteravond hebben we trouwens nog een hapje gegeten met Jos, Jesse en Berry. Jos is gisteravond naar NL gevlogen en straks komt Jesse pasta eten. Er moet pasta gestapeld worden. Hij gaat morgen de marathon in HK lopen!

2 comments:

Arlene said...

Wat fijn dat nog steeds verbetering mogelijk is,kan me voorstellen dat jullie blij zijn!
Hoop dat Chiel niet echt griep krijgt!

Anonymous said...

wat een fantastisch bericht weer, nooit gedacht, niet meer op gerekend en toch komt het steeds dichterbij dat hij straks gewoon loopt. Goed Chieltje, super trots op jou en op de nooit aflatende steun van mijn zussie.

xx Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails