Tuesday, February 17, 2015

Never judge a book by its cover

In de Hilton Towers leiden de mensen hun eigen leven. Weinig sociale contacten wat weer komt omdat er geen gemeenschappelijke ruimtes zijn. Het enige gemeenschappelijke wat we delen, is de lobby en de lift. Niet erg natuurlijk want van mij hoeft dat niet zo. In de jaren dat we hier wonen, had ik wel een leuk contact met de buren. Helaas verhuisden zij en kreeg ik ongewild contact met de bouwvakkers die zo'n 10 maanden voor overlast zorgden.

Maar goed, dan valt het natuurlijk wel op als iemand een praatje met je maakt. Een hele lieve dame, ze ziet er prachtig uit en is van Indiase afkomst. Ze vraagt altijd hoe het gaat met Chiel. Heel belangstellend en een contrast met de rest van de bewoners. Ik kijk de mannelijke bewoners altijd onderzoekend aan...'ben jij misschien die mafkees die gebruikte condooms op mijn balkon gooit?' of 'ben jij misschien die persoon die de oude kranten naar beneden gooit?'

Nou hebben we de laatste tijd nogal last van water wat naar beneden wordt gegooid. Althans, ik hoop dat het water is! We zijn beiden al een paar keer nog maar net ontkomen aan een ongewilde douche, dus als ik op het balkon sta, kijk ik met haviksogen omhoog. Ik begrijp het gewoonweg niet. Waarom doe je dat nou? Je hebt toch net als wij een wc, een gootsteen of een doucheputje waar je dat in kwijt kan?

Op de 12de verdieping wonen mensen die nog van die oude airco's hebben. En die zijn allebei lek. Dus als het weer warm wordt en bij hun de airco's aanstaan, kan je bij ons niet op het balkon zitten omdat het dan 'regent'. Heel plaatselijk. Precies boven ons tuinsetje. Daar hebben we vorig jaar over geklaagd bij het management. Of ze misschien iets konden doen aan die regenbuien. Ze hebben inderdaad de mensen bezocht en vertelden aan ons dat deze mensen er niets aan wilden doen omdat ze dit huis huurden. Dat moet de huisbaas maar doen. Maar als niemand de huisbaas belt, dan schiet het dus niet op. Wettelijk MOET je er wat aan doen! Zij willen niet verantwoordelijk zijn en de huisbaas werkt niet mee.

Gistermorgen liep ik het balkon op rond een uurtje of 8. En net naast mij, viel weer een bak water naar beneden. Ik keek omhoog, zag waar het water vandaan kwam en liep in 1 streep naar beneden. Samen met de beveiligingsman zijn we naar 12 F gegaan. Het huis waar het water vandaan kwam. Hij belde aan en na 5 minuten werd eindelijk open gedaan na herhaaldelijk bellen en kloppen op de deur. De deur wordt open gedaan en daar staat die prachtige aardige mevrouw! WTF!

Ze wilde het eerst ontkennen maar na een paar minuten doorvragen moest ze het toch wel toegeven dat zij het was. Ze gooide condenswater naar beneden. Maar volgens haar waren het maar een paar drupjes. Ja hoor. Ik vroeg haar om het gewoon weg te gooien in de gootsteen. WAAR HET HOORT!!! Vandaag is er geen water gegooid maar ze heeft wel haar lekkende airco's aan gezet, dus wat dat betreft schiet ik er niets mee op. Maar zo zie je maar, de enige bewoner waar ik het niet van had verwacht, flikkert dus alles van zich af op mijn balkon!

1 comment:

simone said...

Ja die zag je dan weer niet aankomen he?!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails