Thursday, February 19, 2015

Vakantie


Allereerst, Happy New Year! Of te wel Kung Hei Fat Choi. Het jaar van de geit is eindelijk begonnen. En volgens de berichten wordt dit een super jaar voor de Os, die ik toevallig ben. Ben benieuwd. Laat me graag verrassen ;-)

Ik had al geschreven dat Chiel het steeds beter gaat doen. En ik had geschreven dat Eddy dat had bevestigd. Het is net of het per week beter gaat. Afgelopen maandag bevestigde hij dat opnieuw, dat hij kon zien dat zijn knie sterker werd, zijn enkel meer ging doen en dat Chiel rechter op loopt. Beter nieuws net voor het Chinees Nieuwjaar konden we niet krijgen!
Hierdoor is ook besloten dat we vanaf deze week nog maar 1 keer per week naar fysio hoeven! Yoehoe!!

Het voelt wel een beetje of we aan het spijbelen zijn. Ineens heb ik een middag extra voor mezelf. Aankomende maandag moeten we nog 1 keer naar de watertherapie en daarna gaan we het schema weer veranderen. En als het aan ons ligt, willen we graag weer in de ochtend naar fysio. Dat is voor Chiel veel beter. Eerst fysio en dan door naar het werk. Plus bijkomend voordeel is dat de taxi's niet aan het wisselen zijn van dienst. Daardoor kan je makkelijker aan een taxi komen. Afgelopen maandag hebben we 3 kwartier staan wachten voordat we naar huis konden. En nu kunnen we ook de dagen dat Chiel naar Shenzhen wil een beetje schuiven. Zijn we niet helemaal meer afhankelijk van de dinsdag, woensdag en donderdag.


En om te kijken of het allemaal zo veel beter gaat, hebben we onze wandeling over de boulevard naar Mr.Softy (de ijsco kar) opnieuw gedaan. Chiel heeft hem aan het eind 2013 toen ook gelopen, en hij wilde voelen of er verbetering in zat. Het ging makkelijker en hij voelde zich sterker! Maar af en toe even rusten op een bankje was wel nodig ;-)Afgelopen dinsdag zijn we voor de allereerste keer sinds de operatie, samen buiten gaan trainen. Om 6 uur stonden we buiten op de boulevard. Ik deed mijn rondje en Chiel liep langs het hek van de boulevard heen en weer. Hij moet achteruit lopen om zijn spieren, knie en enkel sterker te maken. Trap op en trap af. Al met al waren we een uur bezig. Ik moest van mijn schema 2 x 10 minuten hardlopen met daartussen 1 minuut wandelen en eindigen met 8 minuten hardlopen. Ik was zo happy dat Chiel op de boulevard stond dat ik sneller was en zelfs na die laatste 8 minuten er nog een rondje van 10 minuten tegen aan gooide! En toen ik de flyover afkwam en Chiel daar zag staan...nou dat was priceless!


De laatste dag van het oude jaar, en de eerste dag van de vakantie, hebben Chiel en ik gewandeld naar The One om te dimsummen. Het was even spannend omdat Chiel door zijn benen ging toen hij de trap afkwam. Mensen snelden gelijk toe om hem te helpen maar alles ging goed en hij is niet languit gegaan en de dimsum smaakte er niet minder door.


's Avonds hebben we gelopen naar het huis van Jesse en Mabel. We gingen bbq-en. En hoe! Het was zalig en super gezellig! Bij Mabel sloeg de champagne toe. Dat kon ook niet uit blijven, hihi. Ik bedoel ze had 1 glaasje op, maar we waren de deur nog niet uit, of ze lag al te slapen op de bank. Tja, jetlag en champie gaan niet zo goed samen. Vanavond gaan we een filmpje kijken op de bank met Jesse en Mabel. Plus een emmer spare ribs en kippevleugeltjes!


In Hongkong is vanavond de Nieuwjaarsparade en morgenavond de 20ste, is er vuurwerk!

3 comments:

Simone said...

Happy New Year!!!! xx

Arlene said...

Het gaat toch wel elke dag vooruit,goed hoor. Maar laat Chiel aub voorzichtig doen! Veel plezier met alle nieuwjaars festiviteiten xx

Yvon said...

Happy Newyear! Zo te lezen gaat dat zeker lukken!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails