Monday, August 22, 2005

Dumplings

Omdat het weer zo lekker meewerkt ga ik vandaag dumplings eten.
Maar wel zelfgemaakte!! Ja, ja!!

Gistermiddag zijn Chiel en ik naar Northpoint gegaan (op het eiland) waar ik op de wet-market
wontonvellen heb gekocht. Die worden vers gemaakt bij zo'n tentje waar je ook vers gedraaide mie kunt kopen. Spotgoedkoop ook. Alle dumplings die ik heb gemaakt kosten qua vellen 8 HKD oftewel 80 cent.

Ik heb 3 verschillende vullingen gemaakt. 1 met garnalen, natuurlijk ook vers geschept op de markt, 1 met beef en 1 met ei en tomaat.

Dat wordt lekker!

4 comments:

Anonymous said...

Hoi Ans, zo zie je maar dat verveling tot lekkere huisvlijt kan leiden! Ik zie het voor me die paraplu terreur!
En.. na regen komt echt weer de zon!
Groeten Arlene

Anonymous said...

o dat zag er erg lekker uit zeg, wat een "beetje"regen al niet kan bewerlstelligen. Maarre, wanneer zet je hier de recepten van op het l;ogg. wontonvellen kun je n.l. in nederland ook kopen!!! Ons een beetje lekker lopen maken.....

Afgelopen vrijdag hadden we hier ook een soort regentijd; het heeft hier gehoosd, maar 's avonds was het droog'de week daarvoor had ron nog vakantie, maar die liep heel zenuwachtig heen en weer in huis omdat het toen ook zo hoosde, dat we de afvoer van de gootsteen en toilet hoorden 'pruttelen', bij een nichtje van ron liep het water zowat, op haar net nieuwe houten vloer. En in de winkelstraat in Leiden waren wat winkels ivm wateroverlast gesloten. Dus ook wij hebben "geleden". Vandaag was het hier overigens lekker zonnig en een graadje of 22-23. Viel alles mee.

Nou dikke kus
Simone

Anonymous said...

Hoi, dat ziet er inderdaad lekker uit, en ik sluit me bij Simoontje aan dat willen wij ook proberen te maken, dus zet die recepten maar op de site! Verheug me er al op.
liefs, Lody

Anonymous said...

Hallo Ans,

Zoals je ziet volg ik trouw jouw website. Wat een andere wereld is dat China, fascinerend, althans als je hier in Nederland zit (vind ik).
Toen ik je recept zag heb ik het meteen gekopieerd naar een Word-document en aan Willem, mijn man gegeven. Hij mag graag anderssoortige maaltijden klaar maken en het smaakt allemaal even goed. Arlene heeft ook een staaltje daarvan mogen meemaken.
Je leest het goed: mijn Willem kookt, ik ben daar niet zo goed in.

Hartelijk dank en ik sluit me bij het voorgaande commentaar aan: als je nog eens een lekker gerecht hebt, zet het gerust op het internet. Het vindt gretig aftrek.

Hartelijk groeten,

Elly Veleke

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails