Tuesday, August 16, 2005

Vervolg Shenzhen

Ik had geschreven dat we op zoek zijn naar een kantoor in Shenzhen. Dat zijn we nog steeds alhoewel het erop gaat lijken dat het gelukt is met het laatste kantoor.
(Ik hou nog even een kleine slag om de arm want je weet nooit)

We zijn wel opgelicht door een klein geniepig eng chinees mannetje! Wat is er gebeurd...

Na een bezichtiging van een kantoor, als je de beslissing hebt genomen dat je DAT kantoor wil, dan wil zo'n makelaar geld zien. Als bewijs dat je serieus bent. Dit geld wordt gelijk gebruikt als deposit op de huur die je de eerste keer 2 of 3 keer moet betalen.

Omdat de makelaar later belde (nadat natuurlijk het geld al was overhandigd) dat de huur ineens met ik-weet-niet-hoeveel omhoog ging, heeft Chiel gezegd dat de deal niet doorging.

Vandaag belde Hallie (nieuwe secretaresse) met deze man, omdat afgesproken was dat het geld opgehaald kon worden. Hij was het niet van plan en daarna nam hij de telefoon ook niet meer op.
Paul heeft ook nog geprobeerd te bellen maar het mobielnummer van Paul kende hij ook al, dus die nam hij ook niet meer op.
Toen langs gegaan bij het kantoor van deze man, waar bleek dat hij al 6 maanden niet meer in dienst is van dat kantoor! Gevolg: Weg geld!! Gewoon ouderwets opgelicht. Das dan lekker!

Troost is, dat als wij wel dat kantoor hadden gewild, dat nooit was gelukt omdat die kerel alles bij elkaar heeft staan liegen en dat kantoor nooit te huur heeft gestaan.
Zoals ik al eerder zei: Lekker volk die chinesen!

1 comment:

Anonymous said...

Da's inderdaad ff lekker zeg, moeten jullie nu in 't vervolg eerst bij de kantoren controleren of woo ping daar echt wel werkt of zijn er ook kantoren die wel te vertrouwen zijn?? Daar gaat ons geloof in de mensheid!!!! Oh wat een pech, centjes weg.

X
Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails