Tuesday, August 23, 2005

Recept!

Op verzoek het recept van de dumplings! Wij hebben echt gesmuld. Chiel vond ze beter dan in de noodle-shops!! Wat een lieverd he?

Vulling beef:
250 gram rundergehakt of varken of kip (whatever you fancy)
bosje bieslook
gember
sesam olie
zout
chinese soy sauce (zout!)
knoflook
ei (losgeklopt en daar de helft van)

Vulling ei/tomaat:
2 eieren roerbakken en klein maken
2 tomaten ontvellen, zaadjes eruit en fijn snijden
zout, peper

Vulling garnalen:
250 gram rauwe garnalen (schoongemaakt)
bieslook of lente uitjes
half losgeklopt ei
2 knoflookteentje fijngehakt
zout

Dipsaus:
In een kommetje soysauce, azijn, chilisaus, sesamolie, chilipepers fijngesneden en bieslook doen. (Alles naar eigen smaak natuurlijk maar de soysaus en azijn is een must!) Ook leuk is om alles apart op tafel te zetten dat iedereen zelf zijn dipje kan maken.

In een kom het rundergehakt doen. Daarbij de fijngehakte bieslook, teentje knoflook fijn gemaakt, zout, theelepel geraspte gember, scheutje soy sauce en sesam olie (niet te veel!) en het losgeklopte ei.
Alles goed mengen. Het mengsel moet niet te nat zijn. Is dat wel het geval dan wat droge maizena erin doen en weer goed mengen.
Wontonvelletje in de handpalm leggen, 1 of 2 theelepels vulling erin, randje nat maken met water, dicht vouwen en goed omslaan zodat de vulling er niet uit kan lopen. Op een bord leggen waar maizena op gestrooid is zodat het niet plakt.

Grote pan met water aan de kook brengen met een bouillonblokje. Als het kookt, het vuur temperen zodat het nog maar net borrelt. Ongeveer 8 dumplings per keer erin doen en ongeveer 3 minuten koken. Voorzichtig met een pollepel de dumplings van de bodem schuiven als ze plakken. Als ze gaar zijn, drijven ze vanzelf naar de oppervlakte. Met schuimspaan eruit halen en op een bord doen. Het lekkerst is als je ze gelijk eet. (MET STOKJES NATUURLIJK!!!)

Je kan ook b.v. de beefdumplings bakken. Zogenaamde Sticky Dumplings. Ook erg lekker!
Koekepan op medium vuur zetten. scheutje olie in de pan en de dumplings in de pan doen. Ze mogen elkaar niet raken. Zachtjes bakken totdat de onderkant mooi goudbruin is.(Alleen de onderkant van de dumplings bakken en niet omdraaien!)Daarna een scheutje water in de pan en deksel erop voor ca 5 minuten. Deksel eraf en als er nog vloeistof in de pan zit, zachtjes zonder deksel blijven bakken totdat de vloeistof is verdampt. Op een bord doen en gelijk eten.

Wat vullingen betreft kan alles! Laat je fantasie de vrije loop. Spinazie met kaas, champignons, kool en bacon, noem maar op.
SMAKELIJK ETEN!


6 comments:

Anonymous said...

hartelijk bedankt, ik zal ze zeker maken. Alles verder goed daar in het verre oosten? groetjes Cor en Andree

Anonymous said...

Nou dat lijkt me heel erg lekker!
Ga het zeker proberen alleen zal ik de stokjes maar vergeten gezien eerdere ervaring!
Ans al mijn collega's zijn helemaal weg van mijn foto's en vinden dat we op elkaar lijken.Jammer he?
Groetjes Arlene

Anonymous said...

Zo zus, now you're talking, ga dat van 't weekend zeker uit proberen. Ziet er allemaal heel goed uit.

En ja arlene het zag er wat raar uit, toen je met die stokjes moest eten van Ans en Chiel, was je veel afgevallen in de vakantie??? Was wel lachen hoor!!

Groetjes Simone

Anonymous said...

Ja zusjes ik weet het , ik was inderdaad afgevallen want eten met stokjes velly difficult!
Arlene

Anonymous said...

It's nice to see that every body is talking together again.I like that, I like that very much. I also like the dimplings.

love and huggs, lody

Anonymous said...

there was no "sambal bij???"

Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails