Saturday, January 21, 2006

Voorbereiding chinees nieuwjaar

29 januari begint het chinees nieuwjaar. Het wordt het jaar van de hond. Dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Hier in Hong Kong doen ze er een hele week over.

En dat is mooi! Kunnen we mooie foto's maken.
Vanaf a.s. maandag zijn er bloemenmarkten all over Hong Kong waar je b.v. sinaasappel boompjes en kumquats kan kopen. Natuurlijk heb ik vandaag mijn eigen sinaasappel boompje met zeker 30 sinaasappeltjes al gekocht! Eigenlijk lijkt het wel heel erg op onze kerstbomen-markt.

Verder wordt er een parade gehouden op 29 januari in Wanchai. Verlichte boten zullen varen in de haven, dragon en lion dancers, clowns, stelt-lopers en muziekbands. En alles wordt live uitgezonden op tv.

En niet te vergeten een super vuurwerk-show in de haven. Ik heb al een foto van internet afgehaald zodat jullie een beetje kunnen zien wat er gaat gebeuren.

En we kunnen volgende week naar de tempel! De waarzeggers maken schijnbaar overuren want ze zijn zelfs de hele nacht geopend voor een hele week! Misschien ga ik ook maar eens kijken wat ze te zeggen hebben over mij.

Wat ik ook wil doen is een tripje maken naar de Wishing Tree. Je maakt een wens en schrijft die op, vervolgens maak je er een touwtje aan vast die dan weer aan sinaasappel wordt vastgemaakt. En dan is het een kwestie van goed mikken! Onder de wensboom gaan staan en proberen zo hoog mogelijk in de boom te komen. Hoe hoger in de boom hoe dichter bij de goden!

Al met al best leuk om in HongKong te zijn volgende week!

1 comment:

Anonymous said...

Het lijkt me weer een groot feest te worden. Maarre als je naar de wensboom gaat doe je wel een helm op????

X Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails