Tuesday, January 24, 2006

Zakkenroller

Ja hoor, het is gebeurd.

Vandaag waren we van plan om naar Shenzhen te gaan. Chiel moest nog heel veel dingen regelen en ik mee want vanavond zouden we gaan eten met de office.

Bij de trein moesten Chiel en ik de octopus-kaart ophogen met geld. Wij naar het loket. Op iedere kaart 500 hkd laten zetten, bonnetjes in de tas opgeborgen en wij naar de trein. Haast een lege trein want we waren vroeg.

Chiel ging alvast email beantwoorden en na 45 minuten kwamen we aan op Shenzhen. De trein was helemaal vol, op het perron kon je over de koppen lopen en we stonden voor de douane in een flinke rij.

Tussen HK en China, wilden we sigaretten kopen. Lekker goedkoop, tax free!
Weg portefeuille van Chiel! In HK hadden we hem nog, shit, waar is dat ding?? Lichtelijk ongerust, de hele tas op z'n kop, in elk vakje gekeken maar niets gevonden.

In het ShangriLa hotel eerst de office gebeld. "We zijn wel in Shenzhen maar we gaan gelijk terug. Kjken of we het hebben laten liggen bij het loket." KCR gebeld en gevraagd of ze misschien een portefeuille hadden gevonden. Ook niets.

Dus bij aankomst in HK, (Na 2 uur!! Hardstikke druk met reizigers voor Chinees Nieuwjaar!) gekeken bij het loket, alle banken afgelopen om de pinpassen te blokkeren, gebeld met NL om creditcards te blokkeren zowel prive als zakelijk, politie gebeld en aangifte gedaan en nu moeten we nog bellen met NL omdat Chiel zijn rijbewijs dus ook weg is.

Godzijdank zat er maar een paar honderd dollar in en hadden we niet eerst gepind om de salarissen uit te betalen. Dan hadden we echt een probleem gehad. We gaan nu maar eten met de office als iedereen weer terug is van vakantie.

We denken dat Chiel gerold is op het perron in Shenzhen. In HK hadden we de portefeuille nog gebruikt. Al met al, weer een lekker dagje op en neer gereden voor noppes!

4 comments:

Anonymous said...

Dat is zwaar shit zeg, hopelijk worden alle cards op tijd geblokkeerd, en krijgt diegene die 'm gerold heeft een blaar in z'n hand van dat gejatte geld of wordt ie gelijk in z'n kraag gegrepen als ie probeerd te pinnen.
Nou da's alvast een "fijn chinees nieuwjaar!"

Sterkte met alle instanties.

Simone

Anonymous said...

Hoi wat een klote zooi, ben het helemaal met Simoontje eens, laat diegene die dat gedaan heeft de blaren maar op zijn handen krijgen. Net goed, lekker puh. Maar hopelijk ondervinden jullie er geen of weinig schade van. Goed lieverd veel sterkte en liefs,
Lody

Anonymous said...

Tjee jongens wat een k..zooi!
Hoop dat jullie alles op tijd hebben kunnen blokkeren en zoals mijn zussen ook zeggen dat het de dief geen geluk brengt!
Jullie China new year begint niet leuk!
Sterkte met alles,Arlene

Anonymous said...

ik ken het gevoel, ik hoop dat alles gauw en goed is geregeld. Ze hebben erg gauw geld van je kaart afgehaald og geshopt met je creditcard. Veel succes en veel, heel veel sterkte. Andree

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails