Thursday, January 22, 2009

Bijna vakantie!


Hoezo crisis? Er staat een lange rij voor de Louis Vuitton!

Ben net bezig geweest om al mijn t-shirts met korte mouwen en de badpakken eens achter uit de kast vandaan te halen. Jippie! Zaterdagmorgen om half negen vertrekken we lekker voor een weekje naar een "Island in the sun" vanwege Chinees Nieuwjaar!

Ik heb er vreselijk veel zin in. De plek op het eiland waar ons strandhuisje staat, heet ook heel toepasselijk "White Beach"! Wit zand zo fijn als poedersuiker, palmbomen, 30 graden, helder blauwgroen water en een biertje kost niet meer dan 25 cent! Wat wil een mens nog meer?!

We gaan niet alleen maar met z'n zessen. Rain en Lydia, Steve en Sila en wij natuurlijk. Sila komt rechtstreeks vanuit Bandeh Atjeh naar Boracay in de Filipijnen. Ze is alweer een tijdje werkzaam voor Unicef op Indonesie.

Het enige waar ik tegenop zie, is zo'n klein vliegtuigje waar we vanaf Manilla naar Boracay mee gaan. Zo'n ding met 2 propellers. Heb eerder in zo'n geval gezeten en ik zeg je; witte knokkels en een volle spuugzak! Jazeker. Het voelt als een wasmachine, het maakt geluid als een wasmachine, en je wordt heen en weer geslingerd als in een wasmachine. Dus dat zeg ik; witte knokkels...Maar als je ergens wilt komen waar geen busladingen vol met toeristen zijn, dan moet je even doorbijten.

Ook ben ik deze week eens naar de grote nieuwjaarsmarkt gegaan in Victoria Park. Allemaal kramen met de meest vreemde dingen erop. Maar ook kramen met ballonnen en snoepjes en bloemen en sinaasappelboompjes! Heel gaaf om te zien!

Lopende ballonnen!

Voor allemaal een echte opblaas I-phone!

Vanavond gaan we met de collega's van het kantoor in HK lekker eten vanwege Chinees Nieuwjaar. Zij krijgen dit jaar nog geen bonus omdat we pas in oktober,november zijn begonnen, dus vandaar een lekker etentje bij Hutong! Komt goed uit want daar heb ik wel zin in!
Ik heb vanmorgen nog voor iedereen een prachtige doos vol cakejes en koekjes gehaald bij de Konditorei "das Gute" en die krijgen ze vanavond.

Onder de "rode envelopjes" bloesemboom!

Chiel wilde ze vanavond ook een "rood envelopje" geven met daarin 888 hkd, maar volgens Elvira, zijn secretaresse is dit niet het moment. Oeps. Het rode envelopje behoor je NA chinees nieuwjaar te geven. Nu zijn er allemaal "oude" geldbiljetten in omloop en dat is "bad luck". Beter is het om in het nieuwe jaar, nieuwe biljetten bij de bank te halen en dat in het rode envelopje te doen. Ook goed...wij dachten dat ze wel zo'n zakje konden gebruiken met de feestdagen...

4 comments:

Anonymous said...

Hoi lieverds, een hele fijne vakantie en denk maar zo even doorbijten (vliegtuigje) maar dan heb je ook wat.

Geniet ervan!

Liefs en dikke kus,
Lody

Arlene said...

Voor je het kleine vliegtuigje in stapt een fikse borrel en het is zo voorbij!
Ben stik jaloers,geniet er van he!
Arlene

Yvon said...

Heeeele fijne vakantie!! Geniet ervan!!

Liefs, Mari en Yvon

Anonymous said...

ook van ons een hele leuke vakantie gewenst en hopen op beter weer als hier in hardenberg (shit weer)regen en wind.
jan en jantina hardenberg

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails