Wednesday, September 28, 2011

Hello jetlag!

Je vliegt 12 uur lang door verschillende tijdzones. Tijdens die 12 uur probeer je zo goed en zo kwaad als het gaat te slapen. Dat moet want je vliegt door de nacht en komt aan om 6 uur 's ochtends. En als je dus de volgende dag bewust wil mee maken dan is een beetje slapen wel gewenst. De dag er op ben je dus niet in topvorm want rechtop en klemzittend slapen in een vliegtuigstoel gaat niet zo makkelijk. Voordeel is wel dat je de volgende nacht doodmoe bent en gelijk in slaap valt zodra je je bedje ziet. Kan zijn dat je vroeger wakker wordt dan normaal maar dat neem je op de koop toe.

De eerste volledige dag na het vliegen is een vreemde dag. Je hebt honger en slaap op de raarste tijden. Het lijkt wel of je de hele tijd met je hoofd in de koellast zit. Je bioritme is verstoord. Het is begonnen...overdag heb je kramp in je kaken van het gapen,  maar 's avonds kan je niet slapen. Je bent aangekomen in de 'wondere wereld' die jetlag heet!

En daar zit je dan. Kwart voor 3 's nachts, geen zak op tv behalve een dozijn zenders waar blonde bimbo's zwaar aan het ademen zijn en die mij proberen te overtuigen een telefoonnummer te bellen zodat ik kan horen 'wat er onder dat verpleegstersuniformpje zit'.

Dan maar ontbijten. Dat lonkt meer. De beschuitjes en een kopje thee staan op tafel en gapend zie ik de minuten weg tikken. Fijn. Ze zeggen dat jetlag ongeveer net zo lang duurt als het tijdsverschil tussen de plaats van origine en de plaats van aankomst. In mijn geval is dat dus 6 uur. Per dag loop je 1 uur in. Dus totaal 6 dagen. Fijn. Heel fijn...

6 comments:

Mickey said...

En het fijne is, dat als je er net echt goed overheen bent, je weer terug mag vliegen...

miss honeybee said...

Precies! Hoe gaat het met jouw jetlag?

Fiona Teeuw said...

Tja Meiden, das nie leuk he! :)

Familie Grolle said...

Hee Ans,
Ja die jetlag mochten ze wel achterwege laten. Maar jij hebt wel het betere weer. Wij zitten hier tegen een T3 waarschuwing aan te kijken. Zal waarschijnlijk geen 8 worden, maar wel veel regen. Als het dan toch zo hard gaat regenen willen wij eigenlijk wel een keertje een echte meemaken. Zou onze vuurdoop zijn.

miss honeybee said...

Spannend! Lekker voor het grote raam, aan de chocomelk en eigen gebakken appeltaart, toch Rina? Dat hoort bij de T3 hoor! ;-))

Arlene said...

Jammer he dat die jetlag je zo dwars kan zitten,hoop dat je toch geniet van je verblijf in Holland,je boft in elk geval met het uitzonderlijke weer!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails