Thursday, September 29, 2011

Typhoon Nesat

Ik zag het al voordat we uit HK vertrokken. De filipijnen kregen een typhoon over zich heen en het verwachtte pad zou vlak langs HK gaan. Wij vertrokken naar NL en dan hou je het niet meer zo in de gaten.

Tot gistmorgen. Ik zat bij de kapper en kreeg van de Pinnacle een smsje. Het was T3 geworden. Dat wil zeggen dat de typhoon al redelijk in de buurt is en dat men alvast voorzorgsmatregelen moet gaan treffen.

En vannacht kreeg ik opnieuw een smsje. Van T3 ging het waarschuwingssignaal naar T8. vanmorgen zag ik op het nieuws dat 'hongkong zich klaarmaakt voor typhoon Nesat'. Dat wil weer zeggen dat vandaag het leven stil ligt in HK. De scholen, overheidsgebouwen, kantoren, winkels gaan dicht en het openbaar vervoer ligt dan stil. Iedereen gaat naar huis.

De typhoon gaat richting het Chinese ieland Hainan en komt dus niet op HK af. Maar HK heeft last van rukwinden, regen en stormachtig weer.

Wel vreemd dat ik nu in NL zit. Volgens mij is dit de eerste keer dat ik het niet meemaak vanaf de zevende verdieping in Tsim Sha Tsui. Ben benieuwd wat ze in Tai Po vinden van de typhoon. Voor Rina en familie is het de eerste keer dat ze een typhoon gaan meemaken. Lekker een extra dag vrij!

Enhanced by Zemanta

2 comments:

Anonymous said...

en nu heeft Jos vertraging meestal is hij er niet als er een typhoon is

Familie Grolle said...

Hee Ans en Chiel.
Jaaa, dit was onze eerste typhoon. Eerlijk gezegd viel het in Tai Po een beetje tegen. Inderdaad rukwinden en veel regen, maar niet heel bijzonder. Behalve de horizontale regen, dat was nieuw voor ons. We begrepen van Mickey dat het in TST veel erger tekeer is gegaan. Wij zitten gewoonweg aan de goede kant van HK :)
Maar we hebben wel een heerlijke vrije dag gehad. Cluedo gespeeld, croissants gebakken, aangerommeld. Behalve Paul, die heeft natuurlijk gewoon gewerkt. Lange leve de webmail, grrrrr.

Geniet van het lekker weer in NL.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails