Sunday, September 11, 2011

The Friendly Bike Shop

Jos gaat in plaats van hardlopen tegenwoordig een stukje fietsen. En niet zomaar fietsen, nee, Jos wil snel en tegen een berg op. Volgende maand gaat hij dan ook met vrienden de Alp d'Huez beklimmen. Het enige nadeel wat hij op dit moment ondervind, is dat zijn fiets in NL staat en daardoor niet echt kan gaan trainen. Ik bedoel die fiets beneden in het sportzaaltje is wel grappig maar niet helemaal 'je dat'. Dus Jos had een plan!


Of wij mee gingen naar Mui Wo, Lantau Island. Van de week was hij al naar fietszaken in Mongkok geweest, maar de frames waren allemaal te klein voor zijn postuur. Nu wilde hij naar Mui Wo om daar naar de Friendly Bike Shop te gaan en eens kijken of ze daar misschien iets hadden staan. Maar natuurlijk! Wij gaan gezellig mee! Jaren geleden heeft Chiel ooit daar zijn mountain bike gekocht.


Dus vanmorgen om 11 uur vertrokken we uit de Pinnacle. Starferry naar de overkant en vandaar op de fast ferry naar Mui Wo. Ik blijf me verbazen over het rustige leventje op zo'n eiland. Overal fietsen, weinig auto verkeer, heel relaxed en veel Engelse expats die dus op zondagmorgen al aan het bier zitten op een terrasje. 


The friendly Bike Shop had zowaar het juiste frame! En het was gelijk liefde op het eerste gezicht...ik bedoel Jos en zijn fiets...Na een proefrit werd de deal gesloten en toen stonden we dus op Lantau Island met een fiets... 


Eerst maar wat drinken op het terras waar iedereen naar rugby aan het kijken was. Er werd een plan gemaakt. Je kan namelijk niet met je fiets op elke ferry terecht. Je mag alleen op de slow ferry naar Central, en je kan alleen via de Wanchai Starferry weer terug naar TST. Hoop onnodig gedoe dus. Maar goed, zwemmen met je fiets om je nek gaat ook wat moeilijk dus we hebben keurig gewacht totdat de slow ferry aanmeerde. 


We hebben heerlijk op het achterdek gezeten, genoten van het weer. Niet klam, wel warm! Moet zeggen dat ik nu nog steeds heen en weer waggel op mijn stoel want de zee was ruw. Nou weet ik weer waarom ik liever niet op zo'n boot zit... 


Op Central hebben we de taxi genomen naar het kantoor van Jos. Ik had namelijk bij de fietszaak op Lantau gezien dat er een taxi aankwam met 2 fietsen achter in de bak! En de taxi chauffeur vond het geen enkel probleem. De fiets ging achterin, goed ingepakt om geen schade op te lopen en wij gingen op weg naar Kwai Hing. 


De fiets werd keurig geparkeerd op kantoor en wij hebben het kantoor eens goed bekeken. Erg leuk om te zien. We waren er nog nooit geweest. Na een colaatje weer terug de metro in naar TST. Ondertussen was het 5 uur geworden en zijn we tot de conclusie gekomen dat we eigenlijk niets hebben gedaan maar dat we ons zelf goed bezig hebben gehouden! En voor Jos is er nu geen enkel excuus meer om niet te trainen!


Als zij het kan kan, dan lukt het Jos helemaal!

Let even op de zij-wieltjes!

3 comments:

Anonymous said...

en waar is nu die mountain bike misschien kan je dan ook mee gaan fietsen

Anonymous said...

sorry ik was het
Jan Reinders

miss honeybee said...

Sorry Jan, de mountainbike is vertrokken naar NL! Maar je weet maar nooit of Chiel nog eens op de fiets zit hier...

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails