Saturday, September 03, 2011

Sham Shui Po

We hadden een goed begin van het weekend. Nadat Chiel thuis was gekomen en toen bleek dat wij helemaal alleen, een hapje gingen eten, besloten we om maar eens naar binnen te gaan waar we nog nooit hadden gegeten. We liepen wat rond en zagen een nieuwe tent vlak bij onze huis-indonees.


Het was een Japans restaurant gemaand MIYA. We moesten een trap af de kelder in en tot onze stomme verbazing zag het er gezellig uit! En het bleek een buffet-restaurant te zijn! Het werkt zo: je kiest een hoofdgerecht wat bestaat uit een grilplaat met vlees, vis, seafood of kip en dan mag je zo vaak als je wilt naar het buffet lopen, drinken pakken en dessertjes snoepen. Helemaal leuk!


Ze hadden van alles op het buffet staan, allerlei miso soepjes, salades, tempura's, noodels die je zelf in een bakje water mocht hangen, vullingen voor in de soepen of de noedels, ijs-slushies, frisdranken, koffie (vers gezet per kopje!) echt, we keken onze ogen uit! We hebben heerlijk gegeten, lekker gepraat en de kosten? PP, 150 hkd!

 

Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen. Dat wil zeggen, ik lag tot half 10 op bed en Chiel stond om 6 uur al onder de douche. Hij zou gaan hardlopen met Jesse. Maar de hemel brak open, het begon te onweren en keihard  te regenen en toen hebben ze toch maar besloten het af te zeggen.


De rest van de dag natuurlijk geen druppel gezien. Daarom zijn Chiel en ik naar Sham Shui Po gegaan. Ik wilde wel eens wat anders zien. Ik had gelezen dat er 2 dingen zijn die ik wel wilde zien. Road Fashion Street en Apliu Street. Op de Fashion Street, kan je goed inkopen doen qua kleding tegen inkoop-prijzen. En gaaf dat het is! Zoveel kleding en echt super goedkoop! Je moet alleen wel tijdens kantoor-uren gaan shoppen want op zondag is het dicht.


Op Apliu Street is het meer electronica en er is een vlooienmarkt! Ook al zo gaaf om te zien! Ze verkopen de duvel en z'n oude moer daar! Leuk om te snuffelen en tegelijkertijd zie je een stuk van oud Hong Kong. En in dezelfde omgeving heb je verschillende markten die in elkaar overgaan. En  die zijn weer open vanaf 12 uur 's middags tot laat in de avond.


Toen we flink waren opgestoomd zijn we het Dragon Centre, een winkelcentrum, ingelopen.


Grappig winkelcentrum voor de gewone mens. Niks geen Dior of Chanel, maar gewone kleine shoppies waar alles goedkoop is.


En de laksa die we daar gegeten hebben was heerlijk! En na het shoppen...dan ga je gewoon in een massage stoel hangen die daar te koop staan!


En toen weer terug naar huis. We hebben een flink eind gelopen en daarom kom je ook de meest rare dingen tegen...


...neem nou dit boodschappen wagentje. Zet je afval-emmer op een paar wieltjes en je bent 'good to go!' Of als je goed kijkt, zie je een jongetje in een klein boodschappenwagentje zitten en dan heb je helemaal geen kinderwagen nodig! Ik was net te laat met mijn fototoestel! Lag natuurlijk weer helemaal onderin de te grote tas...


Chiel is nu hard lopen met Jesse. Ik doe even niet mee. Ik heb weer last van mijn been. Maar straks gaan we wel gezellig met z'n drietjes eten!

1 comment:

Fiona Teeuw said...

Dus een restaurantje wat voor herhaling vatbaar is! Lekker en gezellig wat wil je nog meer.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails