Wednesday, November 09, 2011

1 Maand

Het is nu precies 1 maand geleden dat ik gestopt ben met roken. In Druten had ik al van die pleisters gekocht en op een gewone door de weekse woensdag, zonder beladen datum, ben ik gestopt. Toen Chiel thuis kwam van het werk, vroeg ik hem of hem niets opviel. Je zag hem denken '...ze is niet jarig, ...het is niet onze trouwdag, ...ben ik wat vergeten'. Pas toen ik vertelde dat ik al een hele dag niet had gerookt, had hij het pas door.

Ik moet zeggen dat het op de een of andere manier nu veel beter gaat, dan al mijn pogingen hiervoor. Ik ben geloof ik maar 1 keer echt sacherijnig geweest. Dat kwam omdat een pleister had los gelaten en keurig mijn Tshirt voorzag van een dosis nicotine in plaats van mijn huid. Maar nu ben ik een hele week echt clean. Geen pleisters meer en ik wil nog steeds niet roken!

Het helpt natuurlijk wel dat Chiel niet rookt en dat onze vrienden niet roken. Maar zelfs een avondje uit tussen de rokers doet me niets. Ik vind een sigaretje nu nog wel lekker ruiken maar het zou kunnen ik na een tijdje het vind stinken. Wat wel raar is dat als ik op een plek kom waar je mag roken, ik het raar vind van mezelf dat ik geen sigaret wil opsteken!

Zo was ik een week geleden in Shanghai. Iedereen rookt daar! En dat valt mij nu pas op! Onze hotelkamer die op een non-smoking vloer gevestigd was, geurde naar een mengeling van Marlboro en de Chinese hooi-sigaret. En dat is niet raar want niemand houdt zich aan die non-smoking bordjes. In de lobby, buiten de lobby, in taxi's, in restaurants, iedereen paft er lustig op los.

Ik mis wel mijn sigaretje na de maaltijd, of bij het kopje koffie. Soms vergeet ik dat ik gestopt ben als ik in mijn tas graai op zoek naar mijn pakje sigaretten. Maar tot op heden gaat het goed. Ik ben nou ook niet begonnen met snoepen of overmatig eten. Ik heb alleen de rookverslaving ingeruild voor een spel-verslaving op de Ipad. Maar daar doe ik niemand kwaad mee toch?

Op naar maand 2!

7 comments:

Rina said...

Yeah, super knap. En die I-pad verslaving, daar krijg je hooguit vierkante oogjes van. En in dit computer tijdperk hebben we daar toch allemaal last van!

Simone said...

Nee hoor, super trots op je!!! Moet alleen niet tot diep in de nacht spelletjes spelen enzo. Echt goed van je!!! XXX

Sanne said...

Hee wat goed Ans!!! Nu is het alleen nog een kwestie van niet opsteken ;-) (Als ex-schoorsteen weet ik d'r alles van. Het is zo heerlijk om eraf te zijn!)

ARLENE VOOGD said...

Goed van je zus!

Man in Hong Kong said...

Way to go! Ik houd je hier wel in de gaten. Kom ik af en toe aan de deur snuffelen als Chiel er niet is (maar dan in een heel normale manier)

Fiona Teeuw said...

In een woord; Super!

Lody said...

Ja zussie, goed bezig hoor, ben er zelf ook niet meer aan begonnen, en idd ook niet meer gaan snoepen of zo. Heerlijk zo, huisje ruikt frisser en ja ben ook best trots op mezelf maar helemaal op jou!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails