Sunday, November 20, 2011

Naar de vegetariër!

Het gaat maar door. Gasten, klanten en collega's vullen onze dagen. En dat is niet erg natuurlijk. Beter zo dan andersom. Maar het maakt de dagen wel intensief en lang.

Ik heb ook zo mijn eigen 'drukte'. De was, de badkamer schoon maken, het bed verschonen wat op zich een dagtaak is omdat de matras zo enorm zwaar is en ik met moeite het laken er omheen kan krijgen, de laatste reisdingetjes voor onze trip naar Orlando in orde maken, een sinterklaas surprise maken, en de dagelijkse terug komende dingetjes natuurlijk. En ik ben toch maar wat kleine kerstcadeautjes gaan kopen terwijl ik net thuis heb verteld dat we dit jaar geen cadeautjes onder de boom gaan leggen...

Wat buiten het normale viel, was dat ik heb kennis gemaakt met een Nederlands stelletje die hier volgend jaar in HK komen wonen. Ellen en Remco. Ik heb vanaf afgelopen april al mail contact met ze en deze week waren ze in HK. Heel bijzonder om mensen live te zien die je eigenlijk al kent via de mail! Het was heel gezellig en morgenmiddag gaan we ze opnieuw ontmoeten. Nog even wat HK cultuur opsnuiven. En eten natuurlijk.


Gisteravond hebben we gegeten met Mark. Het voelt alsof Mark hier al tijden rondloopt maar feit is dat hij hier pas 2 weken is. Hij is druk met de nieuwe baan en het settelen in zijn huisje, en wij waren druk met klanten. Maar gisteravond is het gelukt!

vegetarische spareribs
We gingen gezellig naar de vegetarische Chinees in Mongkok. Chiel en ik waren hier al eens eerder met Mark en Wytske geweest. En deze keer ging Ton mee. We hebben stiekem niet gezegd dat het om vegetarisch eten ging. We waren wel benieuwd naar zijn reactie. En de reactie was hart verwarmend!

Vegetarische op Thaise wijze gestoomde vis
Mark werd weer binnen gehaald als de verloren zoon en we kregen de beste plek in het restaurant. Dat was wel even zoeken want om het restaurant heen werd verbouwd en de klop- en drilboren maakten het Buddistisch sfeertje net even minder 'verlicht'. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had me hier zo ontzettend op verheugd!!

Vegetarische kip en dat ene stukje wat mist komt door Chiel. Die kon weer niet wachten totdat de foto was gemaakt!
Mark bestelde allemaal lekkere dingen en we hebben zalig gegeten. Halverwege de maaltijd hebben we Ton ingelicht over het vegetarisch eten en hij vond het heerlijk! Grappig. Schijnbaar gaat het restaurant verhuizen en helaas zijn we nog niet achter de nieuwe bestemming gekomen, maar het gaat goed komen. Ik weet het zeker!
Enhanced by Zemanta

1 comment:

Man in Hong Kong said...

He, ik heb deze helemaal gemist.
Vanavond plannen?

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails