Monday, November 21, 2011

De Polytechnic University en een hotel!

Tussen de bedrijven door gingen Chiel en ik op weg naar de Polytechnische Universiteit van Hong Kong. Hier konden we de hardloop-kits ophalen voor volgend weekend als we de 10 km gaan lopen. Het is een Unicef loop op Disneyland hier in HK.


Van ons huis naar de universiteit is maar 10 minuutjes lopen. Via de loopbrug liepen we de campus op. Prachtige campus trouwens. Heel groen en ruim en dat terwijl de universiteit midden in de stad ligt. We moesten naar het Shaw Amenities Building. Ik had gedacht dat wij, de mensen die gaan hardlopen, de enigen zouden zijn die daar zouden rondlopen, maar niets is minder waar. Het was lekker druk want er had een bull uitreiking plaats gevonden. Allemaal blije mensen! Leuk om te zien.


Maar goed wij liepen het gebouw in en we stonden weer verbaasd hoe goed alles geregeld was. Tientallen vrijwilligers, studenten van de universiteit, stonden klaar om mensen te begeleiden naar de desbetreffende balies.


Alles ging snel en voordat we het doorhadden stonden we alweer buiten. Gewapend met 2 plastic tassen van Unicef, ren shirts, een pet van de ING-bank, het start nummer, een chip, de benodigde papieren en kleurpotloden van Disney, liepen we weer richting huis.


Ik ga wel mee maar hardlopen zal er niet in zitten. Ik was eerst nog van plan om 10 km te gaan wandelen maar ook dat zal even niet lukken. Mijn rug is nog steeds niet de oude. Soms schiet de pijn er in als ik niets doe! Maar even kalm aan doen.


De volgende dag liepen we naar het ICON-hotel. Prachtig nieuw 5 sterren hotel. Heel trendy en 'groen'. Een biologisch verantwoord hotel dus. We waren daar om Remco en Ellen op te halen maar we waren aan de vroege kant. Chiel en ik keken onze ogen uit. De lobby zag er prachtig uit.


Er stond een dame van het hotel vlak achter ons en we raakten aan de praat. En wat bleek nou? Het ICON hotel is dus eigendom van de Polytechnic University Hong Kong. Van dit hotel is er dus maar eentje. Alle uitgevonden nieuwtjes zitten in het hotel en de studenten van de Hogere Hotel School, werken in het hotel.  Er zijn ook 4 verdiepingen waar de professors van de universiteit huisvesting hebben en er zijn wat verdiepingen met college zalen. Grappig!
Enhanced by Zemanta

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails