Sunday, February 19, 2012

Sky 100 en de Grote Bus Tour


In het ICC op de 100ste verdieping

Gisteren zijn we de ICC opgegaan. Linn was er nog nooit geweest en mij verveelt Hong Kong van boven gezien nooit. We waren er lekker vroeg en gelukkig was de mist, die de dag ervoor HK in een jasje had gehuld, zo goed als opgelost. Slechts vanaf 383 meter hoogte waar je precies 60 seconden over doet met de lift, is het uitzicht schitterend!


Het ICC
Nadat we vanuit alle hoeken HK hadden gezien, was het tijd voor een kleine shop sessie. We waren tenslotte al in Elements. Reden hiervoor was dat het weer hier echt is omgeslagen. Koud zo'n 12 graden en mistig. En Linn die de eerste 3 weken in 30 graden+ had doorgebracht, had helemaal niets warms bij zich.

Bij Kuifje in Elements

Ook hebben we nog geluncht met Chiel die deze dag in HK aan het werk was. Linn had het nieuwe kantoor ook nog nooit gezien, dus daar zijn we ook nog ven langs gegaan.


En 's avonds hebben we gegeten en een drankje gedaan met Jos, Lydia, Rain, Steve en Crystal. Ze vonden het enig om Linn weer te zien. Eerst naar Elvis en toen naar naar 52. Een nieuwe bar met terras ergens op 3 hoog achter. Rond 12 uur zijn we weer de taxi ingestapt en toen was het echt tijd om naar bed te gaan!

Bij Elvis aan de nasi

Vandaag hebben we opnieuw de toerist uitgehangen. We hadden kaarten gekocht voor de Big Bus Company. Je koopt een kaartje en bij de prijs zit inbegrepen...4 verschillende bustochten. Stanley-tour, HK-Island tour, Kowloon-tour en een Night-tour over Kowloon en HK-Island. Ook de overtochten van en naar het eiland per Star ferry, een tochtje met een sampan boot in Aberdeen en de kaartjes voor de Peak tram zitten bij de prijs inbegrepen. Een hele goede deal dus!

Frisjes...


Het leuke van deze bus-tour is vooral dat het een open-top bus is. En je kan uitstappen en instappen wanneer je maar wilt. Je ziet de stad met andere ogen. Je wordt als het ware onder gedompeld in het stadsgebruis. Echt geweldig! Ware het niet dat het SUPER KOUD was vandaag!

KOUD!!!

Vanmorgen was er natuurlijk een 'cold weather warning' afgegeven. En het kwik kwam niet boven de 12 graden! En boven op een bus zitten, zonder dak, met een frisse wind in het gezicht, dat is koud mensen! En binnen gaan zitten in de bus maakte geen verschil.

Airco op max!

Daar stond de airco te loeien en het was daar zelfs kouder dan op het dak! Ik mag dan ook wel zeggen dat we enigszins verkleumd de dag hebben doorgebracht. Maar ik blij te kunnen mededelen dat ik weer gevoel heb in mijn vingers en neus!


We begonnen met de Stanley tour. 2,5 Uur!! Verkleumd, koud, maar we hebben vreselijk gelachen. We zijn uitgestapt in Stanley, nog wat boodschapjes gedaan, dim sum gegeten en toen weer terug. Uitgestapt in Aberdeen. Boottochtje gemaakt en toen weer de bus in.Terug naar Kowloon, bus weer gepakt voor de Kowloon tour. Super gaaf!


Meer bevroren dan ontdooit kwamen we weer terug na 3 uur en toen moesten we echt eerst naar huis.


Even bijkomen, nog meer truien en jassen aangedaan, en toen weer de bus op voor de Night tour. Geweldig om die neon reclame borden over de straat in hun volle glorie te zien.

Echt heel koud!!!!


Ondertussen hadden we met Jos afgesproken om te gaan eten bij Wooloomooloo. Lekker dichtbij bij ons eindstation en we zijn binnen gaan zitten. We waren tot op het bot verkleumd! Rond 10 uur waren we weer thuis. De boel is ontdooit...


Linn heeft nog aan de Skype gehangen met Jeffrey en Joni, Chiel ligt al op bed, de tv staat aan en ik zie live beelden voorbij komen van de begrafenis van Whitney Houston. De was machine draait, het boodschappenlijstje ligt klaar, morgenochtend eerst mijn rondje lopen en dan boodschappen doen want morgenmiddag krijgen we visite van Jos, Jesse en Mabel. Gezellig!

6 comments:

Anonymous said...

Ik heb er even op moeten wachten( volgens Linn 4 dagen) maar daar is ie dan de update!! Nee hoor flauw.. maar leuk om te lezen wat jullie hebben gedaan, al had ik het natuurlijk ook al net een beetje van Linn gehoord. Leuke foto's ook! Geniet er nog van samen! Liefs Joni

Arlene said...

Bijzondere uitstapjes,jammer dat het zo koud is,arme Linn ziet er echt verkleumd uit!

Mickey said...

brrrrrrrrrrrrrrrr, KOUD!!! Toch wat winterspullen weer mee zie ik?
Tot heeeeeeeel snel! Ik bel wel als ik maandagavond veilig in 27G ben aangekomen. Kan natuurlijk niet tot dinsdag wachten ;-)

simone said...

Super he zo'n tour, hebben wij in London en Barcelona gedaan. Ziet echt alles en als je wil kan je uitstappen...... Jammer dat het ietsjes koud was........ dikke kus

simone said...

Super he zo'n tour, hebben wij in London en Barcelona gedaan. Ziet echt alles en als je wil kan je uitstappen...... Jammer dat het ietsjes koud was........ dikke kus

Fiona Teeuw said...

Goed dat jullie geen hoogtevrees hebben! Wat een uitzicht. Gelukkig is het voor shoppen nooit te koud

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails