Wednesday, February 22, 2012

Deur dicht!


Vandaag was het zover. Na 7 jaar in de Pinnacle te hebben gewoond, kwam daar vandaag een einde aan.  2 Jaar lang op 27 H en 5 jaar lang op 7B. Officieel hebben we nog tot 26 februari maar daar hebben we geen tijd voor. Vanmorgen om 9.30 uur gingen we de sleutels terug geven en zaten we met z'n drietjes op de vensterbank te wachten op de dingen die gingen komen.

Mannetje 1 kwam binnen met mannetje 2 in zijn kielzog. Mannetje 1 keek rond en concludeerde  het volgende: 1. De lampen in de huiskamer werken niet. 2. Muur is geverfd. 3. Slaapkamer is geverfd. 4. Stickers op de muur.

Nu kwam ook vrouwtje 1 om de hoek kijken. Vrouwtje 1 is de opvolgster van Ida. De trouwe lezers wel bekend. Ook vrouwtje 1 keek rond en verrek zeg, zij concludeerde hetzelfde!

Mijn mannetje, Chiel, keek ook om zich heen. Hij is de rust zelve. Soms was hij het eens met wat punten, soms niet. Mannetje 1, 2 en vrouwtje 1, waren zo'n 10 minuten in discussie. Het ging natuurlijk allemaal over de muur. De muur die met schimmel was uitgeslagen omdat de airco steeds lekte. De muur die was geschilderd door de Pinnacle. Die muur ja.

Maar goed. Ook Kevin, het opperhoofd van alle deurmannen, bemoeide zich er weer mee. En ja hoor. Opnieuw had hij een gloeilamp ontdekt die het had begeven. En dat is best knap als je bedenkt dat wij er al vanaf 4 febr. niet meer wonen. Steeds gaat er een andere lamp kapot! En dat terwijl ze niet eens aan zijn geweest! OMDAT WE ER NIET MEER WONEN!!!!

Maar goed. Of ik even 300 hkdollar wilde betalen dan zou hij de lampen verder regelen. Ik geef hem het geld en vraag gelijk of mannetje 1, 2 en 3 daar even een aantekening van willen maken dat ik betaald heb en dat verder alle andere lampen het doen en dat als er weer een lamp kapot gaat, deze gek ze niet meer gaat betalen! En wat denk je? Ik kreeg gelijk het geld terug! Ik voel aan mijn water dat als we de afrekening krijgen, er nog wat lampen op het lijstje staan!

Maar mannetje 1,2 en 3 hadden gedacht dat we nu even een soort van generale repetitie gingen uitvoeren van het drama 'HOE EEN HUIS OP TE LEVEREN?' Of we 26 feb. weer terug konden komen voor de officiële uitvoering. Nee. We komen niet terug. Wij doen niet aan 4 keer opleveren. Ah! Het kwartje viel! Ineens kwamen er papieren te voorschijn. Dat de kosten van de lampen, het schilderwerk en de stickers van het sleutelgeld afgingen. Nou je doet maar. Ik heb mijn buik er van vol.


Maar goed. Toen kwam het leukste! Chiel kwam nog even terug op de 8000 hkd die we nog steeds na 2 jaar niet hebben gekregen. Nou daar wisten ze natuurlijk niets van. Maar hoe leuk is het dan om te weten dat Elvira, de secretaresse van Chiel, maar even belde met Henderson! In eerste instantie wisten ze op het hoofdkantoor ook nergens van en toen Elvira zei dat we dan geen andere mogelijkheid zagen en genoodzaakt waren om een kort geding aan te spannen, kwam ineens uit alle hoeken en gaten informatie tevoorschijn! Oh je bedoelt DIE 8000 hkd? Zeg dat dan!

We hebben een brief ontvangen van Henderson die wij en de bewoners van 27G moeten tekenen en dan wordt dat hoofdstuk afgesloten en krijgen wij als het goed is, volgende maand eindelijk uitbetaald!

Ik klink best negatief als ik het zo terug lees maar eerlijk is eerlijk, we hebben met heel veel plezier 7 jaar lang in de Pinnacle gewoond. En veel lief en leed gedeeld met de vrienden die we DAAR hebben leren kennen. En dat mag best gezegd worden. Het blijft nog even afwachten op de afrekening en hoe alles verder gaat maar voor nu is dit hoofdstuk afgesloten...

De deur is dicht!


2 comments:

Arlene said...

Weer een nieuwe periode in het Hongkong avontuur,en zo te zien aan de BBQ etc.een prima plek om te wonen!

Anonymous said...

The Pinnacle, blijft straks gewoon een mooie herinnering.........

X Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails