Tuesday, March 18, 2014

Bromsnor

We zitten weer in het altijd gezellige en pittoreske Shenzhen. Maar als bromsnor zijn zin had gekregen, dan stonden we nu nog stil voor de grensovergang.   


We reden met het busje voor het hokje en het loket waar de chinese douanebeambte zat. Gelijk kreeg de chauffeur een uitbrander en moest hij 15 cm naar achteren. Met een boze geirriteerde stem onderwierp hij de chauffeur aan een interview. De chauffeur verontschuldigde zich wel 10 keer maar het kwaad was geschied... De chauffeur was ook vergeten om de schuifdeur van onze auto open te doen zodat hij ons in het geheel kon bekijken. Hij snauwde iets en de chauffeur verontschuldigde zich weer. 

Met onze paspoorten in de hand, keek hij ons doordringend aan. Elke letter werd gecontroleerd. Hij heeft wel 10 minuten in mijn paspoort alleen al gekeken. Toen keek hij me strak aan, dan naar mijn paspoortfoto, weer terug naar mij, naar mijn visum, weer naar het scherm, weer naar mij. Het was gewoon absurd. Bij Chiel gebeurde hetzelfde, gesnauw en gezeik. Hij snauwde naar de chauffeur dat Chiel rechtop moest zitten en dat zijn voeten op de grond moesten staan. Eikel. 

Het slaat echt helemaal nergens op en het liefst wil je zo'n man afzeiken maar dat is geen goed idee. 

Na bijna een half uur kregen we eindelijk een stempel. We mochten china in van bromsnor. Maar hij heeft echt lopen zoeken om een foutje in het visum te vinden. En dat mijn halve paspoort al vol staat met Chinese stempels, en dat je dus eigenlijk al daaraan kan zien dat we afgelopen vrijdag china uit waren gegaan, interesseerde hem geen biet. 

Toen we de grens over waren zeiden we tegen de chauffeur ' what is his problem?!' Waarop de chauffeur zei ' trouble man. Always like this!' 

Waarschijnlijk was zijn thee op vanmorgen...

4 comments:

Arlene said...

Ben je mooi klaar mee met zo'n lachebekje :) Afijn het is weer goed gekomen ,zou het makkelijker gaan als jullie je nieuwe ID kaarten hebben?
XXX

Simone said...

Wat een brok gezelligheid zeg!!! Hoop dat het straks idd makkelijker gaat! Dikke kus

Mickey said...

Ik had ook al zo'n draak in Vancouver. Werd er helemaal zenuwachtig van toen-ie vroeg:you brought noodles? Vegetable or meat in there? (eh...soy based, sir, so vegetable) Scallops? (babbelen over kippesoep...en jaap zag ik denken: hou je mo-h-ond!!!) Gelukkig alles zonder problemen mee mogen nemen. hihi. ik laat me normaal niet zo snel van de wijs brengen, maar was moe, ofzo!

Ans said...

HK uit en in gaat altijd makkelijk. Het gaat meer over China in en uit. Dan moeten Chinese douane beambtes ineens een paspoort bekijken zonder 1 chinees teken. Schijnen ze nogal moeite mee te hebben ;-)
Goede reis gehad Mickey?

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails