Friday, March 07, 2014

Daar was ik weer!

We hebben een bijzonder drukke week achter de rug. Veel gereisd, veel gedaan, veel ziekenhuis.

Maandagavond zou Mickey aankomen in HK. De vlucht stond gepland om 7 uur 's avonds te landen, helaas was er een vertraging van 3 uur zodat ze pas 's avonds om half 11 aankwam. Super jammer maar weinig aan te doen. Ik zou haar dus pas op dinsdagmorgen ontmoeten...


Dinsdagmorgen stond Mickey al vroeg voor de deur! Zoooo gezellig om haar weer te zien! We hebben koffie gedronken en 's middags natuurlijk sushi gegeten. Zij had 's avonds een afspraak en wij gingen de volgende morgen weer naar Shenzhen.

Ook hoorden we dinsdag aan het eind van de middag, dat onze aanvraag om permanent resident van Hong Kong te mogen worden was goed gekeurd! Jippie! Die is in ieder geval in de pocket! We waren eerst niet zeker of het wel goed gekeurd zou worden omdat we net hadden gehoord van Silla, dat sommige van haar vrienden die ook de procedure hadden gevolgd waren afgewezen! Duidelijk een gevalletje volgens haar dat China toch steeds meer te zeggen krijgt/heeft in Hong Kong. Dus we waren blij verrast! Wel moeten we volgende week dinsdagmorgen ons melden bij de immigratie om onze nieuwe ID kaart te laten maken, kompleet met nieuwe foto en vingerafdruk!


Woensdagmorgen om half 9 stond het busje voor de deur. Alles erin en op naar Shenzhen. De reis ging voorspoedig. Bij de HK grens werd wel even gezegd dat we al als permanent resident in het systeem staan en dat we echt heel snel de nieuwe ID kaart moeten halen. Tuurlijk. We hebben alleen geen tijd om het eerder op te halen.

We hebben de hele dag in de fabriek doorgebracht, 's avonds naar het hotel, happie eten en toen mochten we eindelijk slapen. Helemaal kapot...


Donderdagmorgen weer uitgecheckt, in de auto naar de fabriek, daar de hele dag doorgebracht en 's avonds om 5 uur het busje weer in naar Hong Kong. Opnieuw aangehouden omdat we niet in het bezit waren van de juiste ID-kaarten. Komt goed mensen!

Donderdagavond lekker met Mickey gegeten bij de Thai op het plein. In de kou. En de wind. En in de miezer. Het blijft maar koud hier...Ik verlang naar de plakkerige hitte en de brandende zon. Echt waar...

Vrijdagmorgen, vandaag dus, stonden we om 8 uur weer buiten. De taxi in naar het ziekenhuis. Eerst naar de fysio en om 9.30 moesten we ons melden op afdeling 3D. De afdeling waar Chiel heeft gelegen. Het was namelijk tijd voor de check up.


Chiel ging gelijk aan de slag met Eddy en ik ging gelijk door naar de main building. Je moet namelijk betalen bij het Shroff office voordat je je meldt, en omdat die kantoortjes vaak ver weg liggen van de plek waar je moeten wezen, ben ik vooruit gegaan. Betaald en weer terug naar fysio om Chiel op te halen.

Chiel was helemaal enthousiast. Het lopen was heel goed gegaan en Eddy zei ook dat het echt stukken beter ging! Om kwart over 9 liepen we de fysio uit om naar de afdeling in het andere gebouw te gaan. We besloten om niet zelf te gaan lopen maar om een taxi te pakken. Alhoewel het niet ver weg lijkt, is het voor mij al 10 minuten flink doorlopen. Dus als Chiel met looprek dat wil gaan doen, dan lopen we daar zeker 40 minuten over. Dus taxi in, rondje door Mongkok en weer het terrein van het ziekenhuis op...alles is namelijk 1 richtingsverkeer...

We kwamen toch nog op tijd aan op de zaal. Chiel werd door de zusters hartelijk verwelkomd en de andere mensen die ook op controle moesten komen, kenden elkaar van de tijd in het ziekenhuis. Net een re√ľnie! Je gaat dan zo'n parcourtje in; eerst gesprek met de gewone fysio, gesprek met de verpleging, gesprek met de occupational therapy en dan pas een gesprek met de dokter en alle hoofden van de eerder genoemde afdelingen! Chiel's dossier lag op tafel...10 cm dik!

Maar het beste nieuws was dat ze allemaal stuk voor stuk vertelden dat het bijzonder goed vooruit was gegaan met hem. Dat er aanzienlijke verbetering was opgetreden! En het feit dat Chiel geen spasmen heeft in zijn been, is helemaal goed nieuws zeiden ze. Het komt goed, maar het gaat langzaam! Nou daar vertrouwen we dan maar op! De dokter heeft Chiel officieel ontslagen en Chiel hoeft niet meer voor deze check up terug te komen! Nog wel naar de uroloog in mei en naar de chirurg in juni.

Om 12 uur stapten we weer de taxi in naar huis. Chiel heeft thuis gewerkt. Hij was doodop van de dagen in China en zo'n morgen in het ziekenhuis. Maar ik ben met Mickey de hort op gegaan vanmiddag. Ze is hier al vanaf maandag en ik heb haar eigenlijk nauwelijks gezien! Dus lekker dimsummen, snuffelen in winkeltjes en koffie drinken bij Agnes B. Als vanouds!

Vanavond met Mickey gegeten bij Wooloo en daarna hebben we met z'n drietjes op de bank gekeken naar de laatste 2 uitzendingen van 'wie is de mol'. Heerlijk!

Morgen gaan Chiel en ik opnieuw naar de bank. De nieuwe pasjes activeren, lunchen met Mickey en zondag vertrekken we naar Macau! Op naar het concert van de Rolling Stones!

2 comments:

Mickey said...

ZO lekker om jullie weer te zien!xxxxx

Arlene said...

Hoe zo jullie druk? Wel nee zo gaat dat in Hongkong,goede berichten voor Chiel en voor jou,dat geeft de burger moed.
Morgen naar Macau heel veel plezier bij de Stones,hoe oud zouden die lui nu zijn? ;)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails