Monday, March 31, 2014

Black Rain

Dat betekent:

This signal means:
Very heavy rain has fallen or is expected to fall generally over Hong Kong, exceeding 70 millimeters in an hour, and is likely to continue.
When the BLACK signal is issued, Hong Kong will come to a complete standstill. Schools will not dismiss students unless there is a visible risk to staying at school, and everyone is recommended to seek shelter immediately. Buses and other forms of public transport may be halted after a while to allow commuters to go home, depending on demand and the level of risk along the route. MTR services will be limited or suspended because of the risk of flooding.
The RED and BLACK signals warn the public of heavy rain which is likely to bring about serious road flooding and traffic congestion. They will trigger response actions by Government departments and major transport and utility operators. The public will be given clear advice on the appropriate actions to take.

Gisteren werd ineens heel duidelijk dat Hong Kong werd overvallen door super slecht weer! In de middag zag ik al dat er een enge zee-mist met donder en geweld de haven kwam binnen rollen. Echt spooky! Maar goed, we hebben hier wel meer last van mist, dus een vreemd iets is het niet.
's Avonds moesten Chiel en ik wel een beetje grinniken omdat wij wisten dat Jesse met klanten op een terras zat bij BLT. Jesse wil ALTIJD namelijk buiten zitten maar de regen kwam zooo hard naar beneden vallen dat we ons afvroegen of hij daar wel lekker zat. Later hoorden we dat hij totaal doorweekt thuis was gekomen en dat de maaltijd binnen was voortgezet.

Ook hoorde ik de buurvrouw roepen. En daarna hoorde ik allerlei geschuif naast ons. Wat bleek? De net gerenoveerde woning, kompleet met nieuwe raamkozijnen en uitbouw, was zo lek als een mandje! Niet goed dus. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het door mijn gedachten ging: "heb je pot mondieu 7 freaking maanden over een verbouwing gedaan waarbij IK last had van lawaai en geboor en stof door mijn hele huis, en dan nog krijgen ze het voor elkaar om bagger af te leveren!"

De regen bleef maar ontzettend hard naar beneden komen en Chiel vroeg om een wijntje. Of ik zo lief wilde zijn om de fles uit de keuken te halen. Tuurlijk. Ik loop met de fles onder de arm en een glas in de hand terug naar binnen en ineens viel mijn oog op het zwembad wat ik ineens in de bijkeuken had gekregen! Wat?!

Uhm Chiel, hier staat alles onder! Dus wijn aan de kant, sloffen uit, broek opgerold en heel voorzichtig de keukendeur open gedaan. Het stond precies tot aan de deur en dan te weten dat mijn drempel van de keuken naar de bijkeuken zo'n 15 cm hoog is!


Het water liep nergens heen! Alles zat verstopt! Putje 1 deed niets en putje 2 zat verstopt met gebruikte condomen, gadver! Ik heb mijn keukenhandschoenen aangedaan, eerst met de achterkant van de stoffer de meeste prut weg gehaald en toen liep het water met grote kracht en kabaal weg. Gelukkig wel. De wasmachine stond 15 cm in het water net als de stofzuiger dus ik ben bang dat ik een nieuwe stofzuiger moet kopen. De wasmachine laat ik maar even 2 dagen opdrogen en dan kijk ik wel of hij het nog doet...


Na al het gedoe weer met de fles wijn naar binnen en toen zag ik dat het balkon aan de voorkant ook in een zwembad was veranderd! Opnieuw sloffen uit, broek oprollen en weer naar buiten! Het rooster van het putje weg gehaald en toen liep het water weg met donder en geweld. Onvoorstelbaar. De buurman had ondertussen ook versterking opgetrommeld en zijn huis zat binnen no time in plastic verpakt. Vind het echt zielig voor hem...

Die nacht hield het niet op met regenen en onweren. De lichtflitsen bleven elkaar opvolgen en gingen de hele nacht door.

Vanmorgen moesten we naar het ziekenhuis om naar fysio te gaan. In het uurtje dat het droog was, kregen we best snel een taxi maar toen we in het ziekenhuis zaten, brak de hemel weer open! Zo donker was het ineens, het leek wel nacht!Na de fysio liepen we weer naar de uitgang om daar een taxi te nemen en toen was de hele ingang voor het ziekenhuis veranderd in een groot zwembad! De taxi moest tot aan de voordeur rijden om Chiel op te pikken, met toestemming van de beveiliging! De mensen die met de minibus naar het ziekenhuis werden gebracht hadden minder geluk...zij stapten uit en stonden gelijk tot halverwege hun kuiten in het water...
Ik keek net op internet naar de Hong Kong krant en je wil niet weten hoe het eruit zag in Hong Kong. Er zijn vele overstromingen geweest plus een land slide in Sai Kung. We hebben zelfs hagel gehad hier! Daarom maar wat foto's.

Hagel in Tsuen Wan
Zware regen vind een weg door gebroken ramen in Festival Walk, een shoppingcentrum in Kowloon Tong

Nadat een stuk plafond naar beneden was gekomen, het resultaat in het winkelcentrum Festival Walk
Regen komt de trappen af van de MTR
Meer dan 20 containers in elkaar gestort in de container terminal in Kwai Chung
Onder die containers stond nog een vrachtwagen!

Team New Sealand tijdens de Rugby Sevens in een hagelbui. Ze hebben trouwens wel gewonnen!

Het regenwater stroomt het perron af van de MTR. Deze foto is van vanmorgen!2 comments:

Arlene said...

Oh my God dit is een serieus noodweer,wens jullie veel sterkte en hoop dat het gauw voorbij gaat!

Simone said...

Jezus dit is echt heavy weather shit.....Het enige leuk aan alle plaatjes waren de rugbyspelers....hihi

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails