Friday, December 03, 2004

Ocean Parc

Tijdens het bezoek van Yvon en Mari zijn we een dagje naar Ocean Parc geweest.
 
Een onwaarschijnlijk groot park met een enorm pretpark waar waarzinnige achtbanen staan, kabelbaan naar de andere kant van het park dat achter de berg ligt, prachtig uitzicht van alle kanten, een super aquarium met haaien, tropische vissen, roggen en NEMO! (ja ik heb hem gevonden!!) en nog veel meer.
 
Maar voor mij was het hoogtepunt de 2 panda's. Een jongen en een meisje, zal ik maar zeggen.
Ben helaas de namen vergeten maar het was ongeveer op z'n nederlands: jaja en neenee.
 
(ik moest gelijk denken aan iemad die ik ken met de naam jaja)
 
Toen we in het verblijf aankwamen stond en er een verzorger die gebaarde dat we stil moesten zijn. We slopen naar binnen en om de bocht lag een zwart/wit knuffelbeest te slapen. Met z'n kont naar ons gericht!
Een stukje verop was het tweede verblijf. Daar waren verzorgers bezig met voer te verspreiden over het stukje land. Bamboe, appels en dergelijke.
De verzorgers gingen het verblijf uit en daar ging het luik open! Een hele echte panda kwam er uit sloffen en mijn haren gingen werkelijk overeind staan. Wat is dat waanzinnig mooi...
 
Het is onbeschrijvelijk als je zo'n beest van dicht bij ziet. De tranen sprongen spontaan in m'n ogen. Er zijn er niet zoveel over en hier zag ik er twee van dichtbij!
 
Toen we buiten stonden, konden we er niet over uit hoe mooi ze waren en we hebben het ook nog gehad over Prins Bernhard en z'n liefde voor de natuur.
 
Helaas las ik vanmorgen op internet dat de Prins overleden is.
 
Als de kinderen hier zijn over DRIE WEKEN (YES!!) dan staat een trip naar Ocean Parc zeker op mijn lijstje. Dit moeten ze echt zien.
 


MSN Zoeken, voor duidelijke zoekresultaten! klik hier

1 comment:

Anonymous said...

Even je geheugen opfrissen: de namen van de panda" s zijn: An An dat is het mannetje, en de slaapkop, het vrouwtje dus heet Jia Jia.

groetjes, Yvon.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails