Sunday, December 26, 2004

Shoppen!

"Wat willen jullie zo gaan doen jongens?", vraag ik. "Kunnen we weer gaan shoppen?", antwoorden ze allemaal.

Tuurlijk, eerst 2 taxi's op de kop tikken want met z'n achten passen we niet in 1 taxi. Dus op naar Dongmen Commercial Street.
We waren gisteren hier ook naar toe gegaan maar de indrukken die op hun afkwamen waren nogal heftig en na een uurtje waren ze allemaal wel toe aan iets rustigers.
Je moet hier echt gelopen hebben om te snappen wat ik bedoel. Een heleboel mensen, ongelovelijk veel lawaai van mensen die je in hun winkel proberen te roepen, harde disco muziek die net naast de zender met een enorme ruis in de winkeltjes wordt afgespeeld, en die bepaalde geur die er hangt, roggels ontwijken en tegelijker tijd wil je ook nog kijken wat er te koop is.

In ieder geval waren ze er vandaag helemaal aan toe. Ik dacht dat vrouwen de echte
die-hards waren op winkelgebied maar geloof me, de mannen kunnen er ook wat van!
Winkeltje in, winkeltje uit, passen, voelen, weggaan (want misschien is er verderop wel iets mooiers te koop), toch maar weer terug gaan en niet 1 paar schoenen maar gelijk 2 paar schoenen kopen. Logisch want het kost hier ook geen drol.

Een waar shopping-paradise en dan bedoel ik niet alleen de goederen die uitgestald liggen maar ook de dames die er rondlopen.
De heren zijn het er allemaal overeens. De chinese dames zien er mooi uit. Ze lachen vriendelijk naar de verkoopsters, die weer terug giechelen en verlegen hun ogen weg draaien.

Ze hebben nogal wat bekijks, Remy, Ben, Martijn, Thomas en Gijs. Linn wordt konstant bekeken door chinese mannetjes die haar wel interresant vinden. En dan moet je Chiel zien! Hij staat gelijk naast Linn en kijkt de kereltjes weg!!
De jongens komen allemaal koppen boven de chinesen uit dus op zich valt dat al op. Maar dan zijn ze ook nog blank en met zoveel! Ze kijken trouwens niet alleen naar de koppies van de jongens maar ook naar de benen. 4 van de 5 hadden vandaag een korte broek aan en dan zie je de dames kijken naar de benen van de jongens. Chinese mannen hebben niet echt veel lichaamshaar t.o.v. de europese mannen. Ze wijzen naar de benen van onze jongens en lopen dan snel giechelend door.

Ik struikel nu in huis over de plastic zakjes met T-shirts, broeken, schoenen en dvd's. En dan zijn ze nog niet eens in Hongkong op de markten geweest!
In ieder geval gaat er over een paar weken wat extra kilo's mee de grens over als ze weer naar Nederland vertrekken.

1 comment:

Anonymous said...

hey guys en dolls,

Heerlijk om foto's te zien met zoveel lachende en blije mensen erop. We kunnen ons voorstellen dat de "mannen"veel bekijks hebben, die lange lijzen. Nou veel, heel veel plezier nog met z'n allen, en een dikke kus uit koud leiderdorp, merry x-mas

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails