Friday, July 01, 2005

Fullmoon party van Ashley

Gisteravond zijn wij naar de full moon party van Ashley geweest. Hier in China wordt de geboorte gevierd na 1 volle maand. Dat wil zeggen dat de baby 1 volle cyclus van de maan heeft meegemaakt en dat de risicovolle periode dan voorbij is.

De familie en vrienden worden dan uitgenodigd om naar een restaurant te komen waar een banquet wordt geserveerd dat bestaat uit tenminste 8 gangen. Het eten kan van alles zijn maar er zijn sommige gerechten die zeker geserveerd worden bij de geboorte viering.

Zo begint het banquet met het eten van rood geverfde eieren. Rood is de kleur van geluk en een ei is het begin van het leven.

Halverwege werd er haaienvinnensoep geserveerd. Dit is weer symbolisch voor rijkdom.
(De meeste westerse gasten hebben deze gang aan zich voorbij laten gaan vanwege de manier waarop de vinnen geoogst worden. Haai wordt gevangen, vinnen afgesneden, haai wordt terug gegooid in de zee, levend!)

Aan het eind van het banquet, als je echt geen eten meer kan zien, worden er noedels geserveerd. Dit is symbolisch voor lang leven. (noedels zijn lang)

1 comment:

Anonymous said...

Hello (bijna) complete familie Honeybee,

Wat grappig om ddit ook mee te maken zeg!! Als ik dit zo lees hoef je de eerst volgende dagen niet meer te eten!! Lijkt wel op een Indische gewoonte he? Maar hoe zit het eigenlijk met de chinese naam van Ashley, daar ging Pancy toch voor naar een "waarzegger"? Daar ben ik wel benieuwd naar hoor.
En als ik me niet vergis komt Remy vandaag toch aan in Hong Kong? Nou sskatjes dan heb je lekker heeeeel je kroost bij elkander. Nou heel veel plezier met elkaar en geniet ervan!!!!!!!!!!
Dikke klapzoen uit Leiderdorp

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails