Thursday, July 14, 2005

Zo ik zal jullie weer even bij praten

Dinsdag middag zijn we heerlijk lui geweest bij het zwembad en lekker een beetje bruiner geworden, die zus van mij woont wel op stand hoor, eigen zwembad, jacucci en 2 levensgrote lifeguards die normaliter direct opspringen als je maar aanstalten maakt om te gaan zwemmen.
Deze keer echter liep het iets anders , zie straks de foto! Minpuntje....
Het eten die avond was een belevenis op zich we gingen op Hongkong Island eten bij de Thai, beter bekend bij ingewijden als Elvis. Het naar dit gedeelte toe gaan is een feest wat een drukte, mar ook heel mooi omdat je alles nu bij nacht ziet, verlicht en prachtig!Chiel heeft me geholpen hier mooie foto's van te maken en later zijn we met de Ferry terug gegaan.Maar .......eerst eten bij de Thai, wat een feest,Ans had zich helemaal uitgeleefd met bestellen en jullie kunnen zo aan de foto's zien dat we zeker niet omgekomen zijn van de honger! Je hoeft hier niet op chique , beter ook van niet want dat zou je je kleren kosten!Maar lekker dat het was, grote garnalen, heerlijke vis, sate waar je je vingers bij op eet en nog veel meer lekkers!Ter afsluiting naar Starbucks en toen moe maar voldaan naar bed!Mijn hotel is trouwens prima, lekker koel door de airco en het ontbijt is gewoon goed.

Woensdag 13 juli:
Vandaag naar de dolfijnen! Tot mijn grote schrik bleek het even te regenen maar dit was w.s een kleine vergissing van boven want het was gauw voorbij en het werd weer heet!!!!!!!!
We gingen op een leuke kleine maar zeer luxe boot met nog wat andere toeristen en omdat we opgehaald werden met een busje moesten we allemaal een sticker op met een roze dolfijn!
Dit tot groot ongenoegen van Remy maar het moest....
Het was heel raar maar we hebben inderdaad pink dolfijnen gezien die steeds even opdoken en dan gauw weer weg waren, net te laat dus steeds met je fototoestel..............
Maar wat een prachtig gezicht..............ik kon mijn ogem bijna niet geloven maar het is echt waar de dolfijnen hier zijn pink!
Omdat het toevallig zo uit kwam dat we op de terugweg langs het busstation kwamen richting BIG Buddha zijn we gelijk door gegaan.Al lekker verbrand van het varen, vooral Chiel die zelfs op zijn hoofd verbrand was!
Nou die BIG Buddha is echt Big, al van ver af zie je hem boven op een berg en dan duurt het nog even voor dat je er bent.
Ik heb het hele eind naar boven gelopen 260 treden, maar ja je moet er wat voor over hebben.
Daar bij de Buddha is ook een klooster waar een vegetarisch restaurant bij is en als je een kaartje koopt kun je gelijk zeggen of je een"normale lunch" wil of een "luxe" en natuurlijk deden we luxe! Heerlijke lunch waar menig vegetarisch restaurant een puntje aan kan zuigen.
Deze volle dag afgesloten met een hapje bij KFC en toen heel vroeg naar mijn hotel, een douche en toen slapen.Ik was kapot, maar ook Ans had het even gehad , de jongelui gingen nog even stappen en de oudjes lagen vroeg op bed!

Donderdag 14 juli
Weer helemaal uitgerust vandaag tot nu toe een rustig dagje, naar Sha Tin geweest om de tempel met de 10.000 Buddha's te bezoeken.Erg mooi maar eigenlijk leek het ons een begraafplaats,wel indrukwekkend te zien hoe de chinese cultuur de voorouders blijft eren en gedenken.Omdat wij toch ook wat chinees bloed hebben ook een bosje orchideen bij een gedenkplaats gebracht!
Verder vandaag niet teveel doen , vanavond naar de night market!
Nou dit was het weer even...groeten van Arlene, Ans en Chiel en kids

1 comment:

Anonymous said...

Hallo allemaal,

Wat is het daar toch bijzonder mooi. Ben blij te zien, dat je zo geniet. Groetjes aan iedereen,
Louky

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails