Thursday, December 01, 2005

Goldfishmarket

Ik heb het al eens over de vogeltjesmarkt gehad maar nog nooit over de goudvismarkt.
Dat is echt een belevenis op zich.

Voor Chinesen zijn goudvissen heel belangrijk. Ze staan symbool voor "rijkdom" of "succes" en zeker voor "geluk". In elk zichzelf respecterend huishouden of succesvol kantoor staat wel een enorm aquarium met goudvissen. Ze geven er ook grof geld aan uit. Ze vertroetelen hun visjes en willen alleen maar het beste voor hun huisdieren.

Dit komt misschien ook wel dat de huizen niet zo groot zijn en dat een goudvissenkom niet zo veel plek inneemt als een hond of een kat. Hetzelfde geldt ook voor de vogeltjes die trouw elke dag worden uitgelaten in het park.

Als je langs alle kleine winkeltjes loopt, dan zie je aan de gevel tientallen zakjes hangen. In eerste instantie heb je geen idee wat er in zit maar als je dan goed kijkt zie je visjes "ready to go" hangen.
Zakje wordt gevuld met water, visje(s) erin, zuurstof er bij en dan aan de haak! Scheelt een hoop gedoe.

Er zijn ook koikarpers, kikkertjes, schildpadjes, garnalen enz. te koop. Natuurlijk ook alles wat met een vijver of aquarium te maken heeft. Hele dorpen kan je opbouwen in de vissenkom compleet met Hello Kitty erin.

3 comments:

Anonymous said...

Vogeltjes uitlaten in 't park????
Vreemde jongens die Hong Kongnezen.

Simone

miss honeybee said...

ja simone, vogeltje in een kooitje, doekje erover, naar het park lopen, kooitje in de boom hangen of aan de speciaal daarvoor aangelegde stelling hangen en dan met al je "vogelvrienden" een sigaretje roken en praten over je vogeltje. "Hang"-jongeren krijgt dan ineens een heel andere betekenis!

Anonymous said...

Maar...het is ook leuk om te zien,al die oude chineze opaatjes met die kooitjes!
Booral op de vogeltjesmarkt he Ans!
Arlene

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails