Monday, December 12, 2005

WTO

Vanaf gisteren zijn de veiligheidsmaatregelen in Hongkong en vooral op het eiland volop van kracht. De WTO is in HongKong neer gestreken en deze hele week staat de boel min of meer op zijn kop.
Straten zijn afgesloten, prullebakken weg gehaald en de buurt rondom het convention centre is "off-limits" voor iedereen die er niets te zoeken heeft.

Bij de grens is het ook verhoogde paraatheid. Voordat je de grens met HongKong overkomt ben je volledig gescreend. Zaterdag was Paul hier en hij vertelde dat hij zeker een uur heeft moeten wachten om de grens over te komen.

Vanmiddag na het boodschappen doen ging ik een kopje koffie drinken op de Avenue of Stars. Het viel gelijk op dat het bootverkeer veel minder is dan normaal. In de 15 minuten dat ik op het terrasje zat heb ik zeker 10 groepjes van 3 politie agenten voor bij zien komen. Ze houden alles in de gaten.

De conferentie, die morgen begint, wordt gehouden in het Convention Centre wat aan het water ligt. Boten met SWAT-teams liggen voor anker rondom het centrum. Ik zag een paar boten langskomen met deze stoere mannen. Uit alles stralen ze uit: Do not mess with me!

Gisteren is de eerste anti-wto demonstratie gehouden. Het schijnt dat de politie met 9000 man op de been was, maar gelukkig is de demonstratie gehouden in een ontspannen sfeer. Er stond in de krant dat het een "carnaval-uitstraling" had. Mensen uitgedost in maffe pakken en kleurige spandoeken. Hopelijk blijft dat ook zo.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails