Wednesday, December 14, 2005

WTO vervolg

We zijn een paar dagen verder en de sfeer wordt steeds grimmiger.

Er zijn veel (beroeps)demonstranten naar HongKong afgereisd om uit heel de wereld. Vooral van het Aziatisch continent en met name veel koreanen. Je komt ze overal tegen maar vooral op het eiland. Ze deinsen nergens voor terug en staan voor hun standpunt.

Het rare is dat wij hemelsbreed 2 km van het Convention Centre afwonen maar dat wij helemaal niets merken van de WTO! Het enige is dat de prullebakken van de Avenue of Stars zijn weg gehaald i.v.m. bommen die daarin geplaatst kunnen worden en dat er meer politie op straat is. Dan is het helemaal vreemd als je de beelden op tv of in de krant ziet waarin de oproerpolitie flink bezig gehouden wordt.

Morgenochtend moet ik naar Wanchai (eiland) om nog vlug even de laatste boodschapjes te doen. Ben heel benieuwd of ik dan wel iets merk van dit alles.

Ik heb wel van ex-collega's van Chiel gehoord dat alle hotel-tarieven uit de pan gerezen zijn vanwege de WTO. Het zijn natuurlijk niet alleen de deelnemers die onder gebracht moeten worden maar ook het hele gevolg van een land moet ergens slapen. En dan natuurlijk ook de demonstranten die in duizenden tegelijkertijd ergens moeten slapen.

Maar ach, nog 2 nachtjes slapen voor mij!!!!! Jippie naar Nederland!!!!

1 comment:

Anonymous said...

He zussie,

wat een gedoe daar in HK; hoop dat je er niet al te veel last van zal hebben als je moet inchecken.. dus maar ruim op tijd weg he!!! Jammer genoeg kan ik niet op schiphol zijn als je aankomt, moet werken en in deze drukte kan ik geen vrij krijgen; Baal er enorm van, want ik had je graag gezien. Nou lieverd niet zenuwachtig worden voor de reis, zie je gauw en een dikke pakkerd van ons allemaal.
Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails