Saturday, February 20, 2010

De afgelopen week

Chiel is de afgelopen week gewoon naar het werk gegaan, weliswaar in HK maar toch. En dat terwijl onze Chineze vrienden van het Mainland gewoon nog lekker vakantie hebben. En wat doe je dan? Dan ga je lekker in de rij staan bij de grote merknamen met al je andere vrienden van het Mainland.



De rijen in winkelcentra en op straat zijn enorm. Nog even voordat de bus weer vertrekt, inkopen doen totdat je erbij neervalt. Deze winkels laten maar een beperkte hoeveelheid mensen tegelijkertijd binnen, zodat de service hoog blijft en natuurlijk de kans op diefstal minimaal is.



Wij zijn 's avonds maar weer eens Chungking Mansion ingelopen. Lekker een Indiase hap gehaald voor weinig! En opnieuw was het heerlijk eten. Dit keer zijn we bij de Everest Club naar binnen gegaan. Wytske had me verteld dat zij daar vaker hadden gegeten. Het was echt lekker!!



Terwijl we met een volle maar voldane buik bij de lift stonden te wachten, viel ons oog op deze posters. Ze gaan Chungking Mansion verbouwen!



En schijnbaar hebben de bewoners inspraak. Ze mogen kiezen tuseen optie 1,2 en 3. Aan de ene kant wordt het hoogtijd dat er iets gebeurd aan dit pand, want het ziet er niet al te best uit, en ik denk dat buurman Peninsula het een doorn in het oog vindt.



Maar aan de andere kant is het jammer. Chungking Mansion is een instituut. Iedereen kent 't. Het zijn de goedkoopste huurhuisjes van de stad. Met de goedkoopste hostels van de stad. En het hoort eigenlijk er shabby uit te zien. Dat is Chungking Mansion! Waarom alleen maar glimmende facades? Waarom alleen maar marmeren gangen? Het is een stukje historie van Hong Kong. Dit hoort erbij!



Verder is het goed om te weten dat deze jongens winterhard zijn! Ik had ze al een tijdje niet voorbij zien vliegen, maar ze zijn er nog. Misschien is het wel een teken dat de lente weer echt gaat beginnen!

2 comments:

Mickey said...

WAT?!?!?!?!? Chunking Mansion verbouwen??! Dat hoort zo te zijn als het is!!!

Gauw gaan eten dus :-)

X

PS mogelijk 27 G voor ons...!??!?!!
1 mei kijken!

Anonymous said...

marathonlopers ze komt er aan helemaal getraind en een zeer goede conditie (Irma)
allen enorm veel succes

Jan en Jantina Hardenberg

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails