Saturday, February 06, 2010

Vakantie is begonnen!

Oh yeah! Sinds vanavond 19.30 uur, toen was Chiel pas thuis, is de Chinese New Year Holiday officieel begonnen. En dat voelt zaaaaalig!!!

Ik moet zeggen dat Chiel de afgelopen week een tropenrooster heeft afgewerkt. Gisteravond kwam hij pas rond middernacht binnen lopen! Klant op bezoek in HK, met klant door China racen, klant vergeet koffer en komt daarachter na 45 minuten rijden, dus 45 minuten terug rijden, koffer in de auto en opnieuw de snelweg op. Kortom hij had wel zin in vakantie en een maaltijd die niet uit Chinees bestond!Dus wij liepen richting I-square. Mijmerend over wat we zouden gaan eten. Voordat we aankwamen bij het zebrapad, kregen we een folder in de handen gedrukt met Indiaas eten. Hmmm..klinkt ook goed!We hebben de stap gewaagd en zijn Chunking Mansion ingelopen. Achter een mannetje aan van amper anderhalve meter. Dus moeilijk te spotten. Maar het is gelukt en na trappenhuizen, klapdeuren en mobiele telefoonwinkeltjes, kwamen we aan bij de Tai Mahal Club!Hartstikke leuk restaurantje op 3 hoog vol met Chinezen en Indiƫrs en dat kan dus maar 1 ding betekenen. T'is lekker en het kost geen drol! En of het lekker was! Het was heerlijk!!De bediening was snel en gezellig, het eten was overheerlijk en de prijs was een lachertje! Chiel en ik hadden samosa's, raita (yoghurt dip met komkommer), garlic naan (brood), lamb taj special curry (het vlees smolt op de tong!), en een groenten curry met noten en ananas, en 2 cola. Precies 200 hkd!Ook deze keer hebben we niet alleen aan onszelf gedacht, oh nee, wij hebben graag wat over voor de medemens. Dus wij hebben dit gedaan speciaal voor Irma! Zij komt eind februari naar Hong Kong en zij helemaal gek is op curry's en naan. Nee wij zijn echt de rotste niet! Dit vooronderzoek heeft bewezen dat de Taj Mahal Club een echte aanrader is!Leuk is ook dat je door Chunking Mansion loopt die ik de afgelopen 5 jaar als de pest gemeden heb. Het lijkt op een survivaltocht maar je ziet zulke leuke dingen! Ze hebben ook heel veel afhaal restaurantjes waar je verse naan en roti kan krijgen!! Ik ben bang dat ik hier een vaste klant wordt. Het was geweldig!Morgen gaan we eerst naar het postkantoor om mijn aanvraagformulier op de bus te gooien en daarna gaan we maar eens de koffer inpakken, een bakkie bij Illy doen, beetje slenteren en vooral genieten dat de vakantie is begonnen!

10 comments:

simone said...

Geniet lekker van jullie waanzinnige vakantie!!!! Heel veel plezier en voor ons mooie foto's!!!! Hele dikke kus

Anonymous said...

NNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

NIET NAAR CHUN KING MANSION.......


JEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSEEEEE HELP!!!!!

Ans said...

Niet zeiken Jos! Gewoon mee eten! Als je in China kan rond lopen kan je het ook in Chungking Mansion! Wat jij Irma?

Anonymous said...

OOOOOOOOOOh WWWWWWWWWWOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWW!!!

BOOK ME A TABLE!!!!!!
Hello? Are there any curry-lovers? Let's book a table. Anyone?

Ben wel benieuwd of ze meer kunnen zeggen dan: koppiewotsj en teelersoetmeddem ;-)dan die gastjes die buiten staan bij chun king mansion...

Chun King mansion, I give you once chance, don't spoil it ;-)

Curry's...here I come!

Greetz,
Irma

Mickey said...

ow, ikke ook mee!! Ik nodig mezelf/onszelf ook gewoon uit - wij wonen er nota bene ook naast en zijn er nig nooit in geweest, vanwege de reputatie. ik zeg: Chung king, here we come!! (irma, jij krijgt er gewoon gratis nieuwe kennissen bij :-) )

Chiel & Ans,goede reis en waanzinnig gaan genieten!! Kijken uit naar verhalen en foto's!
X

Wytske @ NL said...

He, wat goed! Wij ZEIDEN toch al de hele tijd dat 't cool was daarbinnen! Wij gingen altijd naar 'n andere Indier daar: Everest Club of zo. Ook heeeeeeerlijk! Gerechtjes vanaf 18 dollar! *jaloers* *heimwee*
:'-(

Ans said...

Ja Wytske dat klopt! Ik zei het nog tegen Chiel! Maar we waren te schijterig om naar binnen te lopen, hihi. Ik zag op de 2e verdieping dat het daar stikt van die tentjes. Die Taj Mahal Club bestaat al 35 jaar! Maar ik ben blij dat we eindelijk naar binnen zijn gelopen.

Anonymous said...

we wensen jullie een prettige vakantie vanuit Hardenberg.Chiel ik hoor dat je fanatiek aan het trainen bent voor de marathon.ook Irma is volop aan het trainen dat wordt denk ik een mooie strijd op de marathon.

groetjes Jan en Jantina

irma said...

Gezellig! Mickey.... ik ben natuurlijk een echte nederlander en alles wat "gratis" is pak ik met beide handen aan...! Lijkt me erg leuk om jullie eens te ontmoeten ;-) Chun King mansion it is!!


Ans en Chiel, goede reis en (op z'n Ommens) magtug vulle plezieruh!


Kus!

Fiona Teeuw said...

Ans en Chiel,
een heeele leuke vakantie toegewenst. Ik wacht met spanning op jullie reisverslag.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails