Friday, February 19, 2010

Vleermuizen en vampieren 2

We hadden al een tijdje niets gehoord... Je vraagt je af of ze er nog wel wonen...Leven ze nog wel?... Ja hoor! Ze leven nog en hoe!!

Zitten we gisteravond gezellig op de bank, ieder in een hoekje "Bejeweled" te spelen (ja die koude winteravonden doen gekke dingen met de mens) en tegen half twaalf zegt Chiel "...ik ga naar bed...". Hij loopt richting slaapkamer en dat was denk ik het startschot voor onze bovenburen!

Alsof het plafond naar beneden kwam! Gebonk, getik, harde muziek, en "Highway to Hell" gezongen door Chinzen!! We schrokken ons kapot! Ik zat ineens recht op en kon m'n oren niet geloven. "What the f**k...?!"

We hebben het eerst nog 10 minuten aangehoord, want misschien was het maar even een uitspatting voordat zij naar bed gingen, maar nee, aan het gejoel te horen en het steeds luider worden van het gebonk hadden de bovenburen nog geen slaap. Ik vertelde Chiel dat dit al 2 keer eerder was gebeurd en dat ik toen ook naar boven was gelopen, maar dat het toen nog 2 uur duurde voordat ze stil waren.

Chiel was het zat. Kleedde zich weer aan en liep naar 8B. Aan het gebonk te horen boven mij op de bank, hoorden ze de deurbel in eerste instantie niet. Ineens hield het gebonk op.
Na 2 minuten kwam Chiel weer terug en het gebonk boven mij ging weer lekker door.

"En? Hadden ze een feestje?" vroeg ik. "Nee, ze zitten daar met 4 jongens karaoke te doen en met een drumstel zijn ze aan de gang, maar ze zouden het rustiger aan doen", zei Chiel. "Ik hoorde nog toen ze eindelijk de bel hoorden 'that must be the neighbour!' Ze weten dus wel dat ze kabaal maken!" Hij liep weer richting slaapkamer en deed de deur dicht. Het gebonk en geschreeuw en de muziek hadden niets in volume afgedaan, sterker nog het leek wel of het geluid veel harder door het plafond kwam!

Na een kwartier ging de slaapkamerdeur weer open. Een super geïrriteerde Chiel kwam weer aangekleed aanlopen. "Ligt het nou aan mij of maken ze nu meer lawaai?" Nee ik had ook het gevoel dat het steeds luider werd i.p.v. zachter. "Ik ga nog maar een keer naar boven. Of vind je dat raar?", vroeg hij. Nee wat mij betreft niet raar. T'is ondertussen 12 uur. T'is ook niet dat je om 10 uur vraagt of ze misschien kalmer aan kunnen doen. En er zijn mensen die morgen moeten werken en daarom willen slapen.

Voor de tweede keer verliet Chiel het huis. Dit keer duurde het veel langer voordat hij terug was. Ik zag aan de kloppende ader op z'n hoofd dat hij enorm geïrriteerd was. "Wat een snotapen zeg!"

Hij kwam aan de deur en na verschillende malen te hebben aangebeld, gebonkt op de deur en weer aangebeld te hebben, deed 1 Chinees de deur op een kiertje open. Voordat Chiel iets kon zeggen wilde die gozer de deur weer dichtdoen, maar toen zette Chiel zijn voet ertussen. Hij wilde even praten met de huurder van het huisje.

Een kleine Amerikaanse Chinees met opgezette borst en een enorme attitude zou wel eens Chiel vertellen dat hij niet moest zeiken. "Nobody complained!", zei hij. Toen Chiel zei dat dit niet waar was werd die kleine nog bozer. Volgens hem was Chiel ..."invading his privacy"... waarop Chiel weer zei dat als hij echt niet kalmer aan zou doen hij de stekkers eraf zou knippen, hihi. "I'm gonna call the police!!", schreeuwde die kleine weer. Prima zei Chiel, moet je vooral doen. En of Chiel altijd ging slapen in zijn spijkerbroek, en ze deden al kalmer aan, en hij moest niet zeuren, en niemand had ooit geklaagd, of hij er net woonde misschien, enz, enz, enz.

Amerikanen in het algemeen kunnen altijd de boel verdraaien en opkloppen. Zo ook nu. Ineens was het Chiel die de schuldige was, en natuurlijk dreigen ze dan ook gelijk met "I'm gonna sue you!" en die kleine ging helemaal uit zijn dak! Chiel waarschuwde hem nog even en liep daarna weg. "We have to work too tomorrow", riep die kleine nog. "Ga dan potdomme slapen!", zei Chiel.

Chiel was wel toe aan een glaasje wijn daarna. "Ik had die kleine bijna bij z'n oor naar buiten getrokken. Wat een snotapen zeg! En hij kwam tot aan mijn middel! Zal ik nog even terug gaan? Dan trek ik hem alsnog aan zijn oren naar buiten!!", siste hij. Dat is natuurlijk niet gebeurd en daarna bleef het boven ons helemaal STIL!

3 comments:

Ryanne Becking said...

GO CHIEL!! Wat een eikels, volgende keer inderdaad aan z'n oren trekken en onder de koude kraan zetten....

Sanne said...

Gegege... Cheers!

simone said...

Nou is het niet makkelijk Chiel zover te krijgen dat ie enigzins gwelddagig wil gaan worden. Dus als ie aan oren e.d. wil gaan trekken, moet het toch echt wel bloedzuigertjes geweest zijn. Is er in HK ook niet zoiets als burenoverlast en tot een bepaalde tijd rumoer mogen maken???

Sterkte met zulke "buurtjes"

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails