Wednesday, February 24, 2010

Troep

Wie kent het niet? Een la of kastje waar van alles in gemikt wordt? Dat alles wat je in je handen houdt en geen plek kan geven in dit "immens grote" appartement, vroeg of laat een plek vind in dit ondergewaardeerde kastje.

Grote kans dat als je iets kwijt bent, wat kan verschillen van viltstift tot veiligheidsspeld, of van elastiekje tot een pakje papieren zakdoekjes, je het in die la of kast kan vinden. Alle losliggende prulletjes verdwijnen in die bodemloze put. Alhoewel je wel met twee handen alles naar beneden moet proppen om de la te sluiten en het kastdeurtje niet helemaal kan openen omdat anders alles eruit valt.

Ik heb ook zo'n kastje. Ik mikte van alles in dat kastje in de keuken. Gevolg was wel dat ik dingen 'kwijt' was en sinds vanmiddag ineens 3 opladers in mijn handen hield, dat ik met alle elastiekjes 3 keer rond de aardbol kon gaan, en dat ik voor de aankomende 10 jaar geen zakdoek meer hoef te kopen.

Ik heb er weken lang tegen aan gehikt, verschillende malen op de knieën voor het kastje gezeten, deurtje open en met een zucht weer dicht gedaan. Geprobeerd om de achterwand te ontdekken wat waarschijnlijk alleen zou lukken met zo'n mijnlampje op het hoofd. Kortom vandaag had ik er genoeg van! Vandaag is daar verandering in gekomen! Ik heb de koe bij de horens gevat!

Eerst ben ik naar de Jusco 10 dollar market gelopen. Genoeg plastic bakjes met deksels ingeslagen, om voor nu en altijd een opgeruimde kast te hebben. Maar de ellende met zo'n 10 dollar market is dat je altijd "handige" dingen ziet! Voor je het weet sta je weer met zo'n "handige" thermoskan in je handen die je nooit gebruikt! Focus Ans! Focus!

Met pijn in 't hart heb ik de thermos weer terug gezet maar net voor de kassa zag ik iets heel "handigs"! Die kon ik niet laten liggen! Van die opblaas palen die je in je laarzen kan doen zodat je laarzen rechtop blijven staan! Handig toch? En die 2 bossen met 20 nepzijde oranje neptulpen kon ik echt niet laten staan! Weet je wel wat die echte tulpen hier kosten? Je betaald zo 20 dollar per tulp! Als je het goed bekijkt spaar ik zelfs geld uit!

Met een flinke tas vol liep ik weer naar huis. In mijn nopjes met mijn grote hoeveelheid "handige" dingetjes voor weinig! En natuurlijk omdat het zonnetje lekker scheen en het 20 graden was! Het grote werk kon beginnen!

Het doet mij een genoegen om de hele wereld te kunnen mededelen, dat mijn rommel kastje geen rommel meer bevat!

Dat de medicijnen van 5 jaar geleden nog uit NL meegenomen, uit de kast verdwenen zijn en bij de apotheek zijn ingeleverd. Dat alle elastiekjes in een 'handig' bakje zitten. Dat ik eindelijk dat ene kabeltje voor mijn telefoon heb terug gevonden. Dat de schroevendraaier weer bij zijn vriendjes in de gereedschapskist zit. Dat het los slingerende muntgeld weer in de spaarpot zit. Dat alle handige doosjes met deksel nu goed georganiseerd zijn en dat het weer een genot is om mijn kastje te openen!

Eigenlijk best wel ziekelijk...of zou het door het lentegevoel komen?

7 comments:

Anonymous said...

nou hier nog lang geen lente vanmiddag een stukje gefietst maar koud ik denk dat er nog geen lentekriebels zijn hier en komt ook nog niet

Fam. Reinders Hardenberg

Arlene said...

Zit vast in de lucht,ik heb ook de opruim woede en besteed mijn vakantie ook zeer nuttig,trouwens ik vind ook hoor die tulpen kon je niet laten staan!
ha ha

simone said...

Kan best dat de opruimwoede in de lucht zit........ Ik houd ramen en deuren stevig dicht. Komt er niet in!!!! Hahahaha, nee hoor zottigheid, maar een lekker opgeruimd kastje kan een voldaan gevoel geven. Wij zitten nu nog lichtelijk met de "Sven"kater!!!!!!

Fiona Teeuw said...

Kan jij Chiel ook laten geloven dat je door geld uitgeven toch geld bespaart? Dat geeft een dubbel goed gevoel hé! Ik zou de kastdeurtjes deze week open laten staan om nog intenser te genieten.

Unknown said...

Hey Ans,

wie heeft er geen rommela of kastje, misschien zit het voorjaar echt in de lucht. hier is het weer rustig, eindelijk droog en mensen op de baan. dan komen de kriebels vanzelf.

liefs Rita

Mickey said...

haha, hoe herkenbaar! Doe je mijn kastje ook even?!
(zucht, en ik woon er pas een jaar!!)

Lody said...

Wat kan dat een heerlijk opgeruimd gevoel van binnen geven hè. Als ik zo af en toe de "schoonmaak/opruim-woede" heb dan ga ik daarna heel vaak terug om het kastje te openen en even te kijken hoe mooi het wel niet is.........(best wel ziek eigenlijk). En heb je toevallig ook nog de octopuskaarten teruggevonden?
En Mickey zou zo zeggen doe het goede voorbeeld van Ans maar lekker volgen!

Liefs,
Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails