Thursday, April 18, 2013

Update Chiel

Sinds we terug zijn uit NL is Chiel weer door de medische molen gegaan.

  • Fysiotherapie is weer in volle gang. We zijn dinsdagmiddag en woensdagmiddag weer naar het Kowloon Hospital gegaan en daar is hij weer onderzocht door zijn therapist. Het blijkt dat er een lichte verbetering heeft plaats gevonden in zijn heupen en in zijn benen. De heupen bieden veel meer stabiliteit, zijn rechter been is veel sterker geworden en zijn linker bovenbeen kan hij iets optillen. En daar zijn we blij mee!
  • Lopen is minder zwaar geworden. Natuurlijk nog steeds met een looprek en echt afstanden lopen gaat nog niet maar toch is er een verschil waarneembaar. De stappen zijn groter en we hebben zelfs deze week 2 keer de trap voor ons huis genomen! Dan moet hij nog wel zijn brace omdoen en we proberen dat te doen als hij naar fysio moet. Dat scheelt een hellinkje nemen en die brace moet hij toch meenemen. 2 Vliegen in 1 klap! In huis doet hij alles met zijn looprek en dan staat de rolstoel in een hoekje.
  • Urologische controle vond vanmorgen plaats in het Queen Elisabeth Hospital. We dachten dat Chiel gelijk het blaas-en darm druk onderzoek zou krijgen maar nee. Chiel helemaal blij maar het moet toch nog gedaan worden. Het gaat nu gebeuren in juni. De chirurgisch neuro-uroloog bleek een man te zijn die zijn studie in Amerika heeft gehad. Hij sprak goed en verstaanbaar engels en nog belangrijker, hij vroeg hoe het met Chiel ging! Hij nam zijn tijd, stelde vragen en gaf antwoord op onze vragen. Kortom we waren blij verrast! Hij heeft Chiel onderzocht en een echo gemaakt van zijn nieren. De nieren zagen er helemaal goed uit (jippie!!) en de arts was erg tevreden. Het onderzoek wat Chiel nu kreeg, heeft hij 4 maanden geleden na de operatie ook gekregen. Toen was de score 0 op een schaal van 10, nu was de score 4. Halleluja!!
  • Bloed prikken was het volgende. Van 5 hoog naar 2 hoog en daar kon Chiel gelijk geholpen worden. Ze hadden wel veel problemen met een ader vinden, maar het toch nog gelukt. Uitslag krijgen we in juni als hij weer bij de neuro-uroloog moet komen.
  • Urine moest ook onderzocht worden en wat was het makkelijk geweest als ze dat van te voren gezegd hadden. No way dat Chiel het daar te plekke kon doen. Dus potje mee naar huis en ik ga morgen weer naar het QEH om dat af te leveren. 
  • Afspraken zijn er volop gemaakt. Op 3 juni krijgt hij dat onderzoek, 20 juni weer naar de neuro-uroloog en op 13 augustus krijgt hij weer een echo. In september weer naar de neuroloog. Echt we hebben een pak met A-4tjes meegekregen waarop allerlei afspraken staan en we hebben geen idee. Wordt nog lachen. 
In ieder geval ziet alles er rooskleuriger uit dan dat we hadden verwacht! En wij niet alleen, ook de arts was optimistich. En dat geeft de burger toch weer moed, nietwaar?

Morgen gaat Chiel weer naar kantoor maar deze keer neemt Ton hem mee. Ik kan dan een morgentje thuis blijven. Ik wou eerst schrijven 'niets doen' maar dat zit er niet in. Ze komen het balkon inspecteren om half 10 en ik ga weer een tasje inpakken. Aankomend weekend gaan we een nachtje naar Macau met Jesse en Mabel. Yoehoe!! Naar de watershow en we gaan dan eindelijk sushi eten. Kan niet wachten!!

5 comments:

Anonymous said...

goed te horen dat het weer iets vooruitgaat Chiel
doe de groeten aan mijn ex collega Tom

Jan Reinders

Arlene said...

Na de domper uit Nijmegen is dit toch fijn en positief nieuws!
Geniet er maar van en jullie staat alweer iets leuks te wachten in Macau!

Simone said...

Precies wat Arlene schrijft, dit is toch fijn positief nieuws!!! Leuk uitje voor het weekeinde, geniet buitensporig!!! Dikke kus

Mickey said...

Oh die watershow is me toch gaaf!!! Heeeeel veel plezier in Macau en eet een eggtartje voor me! En liefs voor Jesse en Mabel.
En fijn dat de 'peuten' zo tevreden zijn. Vooruit is the only way to go...! Xxxxx

Fiona Teeuw said...

Na mijn weekje NL weer helemaal bijgelezen op jouw blog. Super om te lezen dat de revalidatie zo goed gaat. Heel veel plezier in Macau dit weekend.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails