Tuesday, June 18, 2013

Drillen

Het weekend was super gezellig. Wel nat. Wel klam. Maar super gezellig!


Zaterdagavond heb ik lekker bij Kings Lodge een eendje gehaald. Het regende zo hard dat het niet leuk was om naar buiten te gaan. Als Chiel dan in de rolstoel zit met die regen moet hij water trappelen. En dat gaat nog niet met het verlamde been. Mickey, Jesse en Mabel waren er al toen ik binnen kwam met 5 tassen vol lekkere dingetjes van onze favo Chinese restaurant. Heerlijk was het weer. En de appeltaart die Mickey had gebakken was een zalige afsluiter.

Zondag stond de bbq gepland. Weer regen. Veel regen. Maar gelukkig tegen etenstijd werd het wat minder. Helemaal droog hielden we het niet maar het was stukken beter dan de afgelopen dagen. En de taken waren ook deze keer weer keurig verdeeld. Jesse regelde de fruit smoothies, Mickey maakte heerlijke salade's en ik de vis, de frietjes en de toetjes. En Jesse heeft het weer getrotseerd, en de rook!


Ik was trouwens verbaasd toen ik een zak met houtskool wilde openen. Achterop de zak staat een heel verhaal voor mensen met zelfmoordneigingen! Cherish your life, we are here to listen. Wauw. Ik hoorde van Mabel dat zo'n 10 jaar geleden toen China de baas weer werd van Hong Kong, er heel wat mensen met houtskool en dus door koolmonoxide, hebben geprobeerd om zelfmoord te plegen. Sinds die tijd staat het op de verpakkingen. Raar hè.


Gisteren ben ik eerst met Chiel naar het ziekenhuis gegaan. De lokomat training stond te wachten. Het ging weer beter en de therapeut was erg tevreden! En omdat hij zo tevreden was wilde hij wat anders proberen. Na de lokomat wilde hij met Chiel oefenen met een wandelstok.

Zo eentje die 4 voetjes heeft voor extra balans. Nou ik hield mijn hart vast en Chiel was er ook nog niet zo gerust op. Alleen het opstaan van de stoel was al spannend. Maar het lukte en hij heeft 5 meter heen en terug gewandeld met een stok en de therapeut aan de andere kant. Pfff...Ik hield het natuurlijk niet droog. Van de spanning en het idee dat hij met een loopstok liep...


Maar het kan ook zijn dat dat monddoekje mij de adem ontnam! Ik ben enorm verkouden geworden en dan mag je niet zonder doekje het ziekenhuis in. Toen hij eenmaal zat was Chiel doordrenkt van het transpireren. Eerst maar omkleden en toen de taxi weer in naar het werk. Want dat gaat natuurlijk ook gewoon door. Voor Chiel is het trouwens geen opgaaf om weer naar het werk te gaan. Hij heeft er nu weer volop plezier in!

Chiel weer in de taxi naar Lai Chi Kok en ik de taxi in naar huis. Even de wasmachine aanzetten en daarna heb ik Mickey opgehaald uit haar hotel. Ons plan was om naar Ab Lei Chau te gaan. De verticale woonboulevard van Hong Kong!

We hebben heerlijk geneusd, de Australische slager weer eens bezocht (helaas was die ene slager niet aanwezig ;-)) en ik heb weer van die foliezakken gehaald om op de bbq te gooien. Het was een lekker dagje!

En vervolgens hebben we gegeten bij het Thaitje toen Chiel weer terug was van het werk. Nog een keertje de curry, nog een keertje sate en nog een keertje een glaasje witte wijn! Mag eigenlijk niet van sommige mensen maar we hebben het stiekem toch gedaan!


Vandaag, dinsdag, staat gepland voor werkzaamheden aan de rioleringspijpen in de bijkeuken. Na de overstroming bij de buren gaan ze ineens aan de slag. Ze zijn lekker bezig. De drilboor maakt overuren, ik mag niet meer naar het toilet en de hamers knallen de laatste stukjes cement uit het verband. Ik zeg, ik bof! Chiel is naar het werk en vandaag komt Joke nog even langs. Hopelijk zijn ze dan klaar met het boren anders wordt het een zwijgzaam bezoek.


O ja, en vanmorgen toen Chiel zich ging douchen, brak de stoel onder de douche! Ik schrok me rot en gelukkig heeft Chiel zich niet bezeerd.
We gebruiken een tuinstoel van Ikea. Die is ruim en stevig en nu is een plank van de zitting gebroken. En het is niet eens hout! Het is van dat gerecyclede materiaal. Je zou toch denken dat zo'n stoel daar tegen moet kunnen. Ik bedoel als hij buiten staat wordt hij ook nat, dus dat maakt geen verschil met een douche. Eerst maar een mailtje met foto's gestuurd naar de klanten service. Ben benieuwd of ik antwoord krijg en of ze me kunnen helpen.


2 comments:

Simone said...

Kinders, druk drk druk weer allemaal zeg!!! Wat goed van je CHiel.... inspannend zonder looprek en met stok!!! Maar Chapeau!!! Zou zeker Ikea even benaderen, meestal zit er 10 jaar garantie op, maar volgens mij heb je het net een jaar, toch?? Hopelijk hebje wel de bon nog?? Want dat is het eerste waar ze hier in Nederland naar vragen... Nou gister een lekkere bbq gedaan, omdat Laurens en Richelle geslaagd zijn... Was weer ebre gezellig en echt als ik niet meer zou weten waarom de overkapping gemaakt te hebben, nu weet ik het weer zeker... wat was dat lekker zitter en gezellig. Had waxinelichtjes opgehangen en aangedaan en ohhhh zag er zo leuk uit. Geloof dat Laurens en Richellle en het buurmeisje tot 01.30 buiten hebben gezeten.... nou ik lag al plat hoor.... Nog een paar weekjes en dan komen jullie weer gezelig deze kant op.... heerlijk kan niet wachten xxxx

Anonymous said...

Goede berichten uit HK, nou die kunnen we hier wel gebruiken. Poeh. Kijk ook uit naar jullie komst. Nog ca. 2 weken. Heerlijk.

liefs en knuf, Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails