Wednesday, June 26, 2013

Hoog bezoek

Het blijft leuk, die lokomat trainingen. Mark, de vaste fysiotherapeut van Chiel, is een jonge enthousiaste man, die er alles aan doet om Chiel weer aan het lopen te krijgen. Per training worden de doelen bijgesteld.


Voorbeeldje:
Chiel hangt in de lokomat in een trapeze. Daar door kan hij niet vallen maar kunnen ze ook bijstellen met hoeveel gewicht je loopt. Chiel weegt 80 kilo maar in de lokomat was 45 kilo ingesteld. Dat wil zeggen, dat de machine 35 kilo van hem overneemt. Zo is hij lichter en kan hij de spieren/zenuwen/pezen en gewrichten beter laten werken. Omdat het de laatste keren zo goed ging, stelde Mark het gewicht anders in. Chiel loopt nu met 50 kilo, dus de machine neemt maar 30 kilo over.  Het klinkt voor iemand die nergens last van heeft als niets, maar voor Chiel is het duidelijk een stap vooruit.

Ook krijgt Chiel minder steun aan zijn linker voet. Die zat helemaal ingesnoerd omdat het moeilijk lopen is met een klapvoet, maar nu is zijn voet losser ingesnoerd zodat Chiel nu zelf meer moeite moet doen. Soms gaat dat goed, soms niet. Dan slaat ineens de machine vast, de loopband stopt, Chiel wordt weer omhoog gehesen en dan starten ze opnieuw.

De spelletjes die hij moet doen in de lokomat, zoals koeien vangen of munten rapen, kunnen bijgesteld worden. Mark is deze week begonnen met het wat moeilijker maken. De bochten naar rechts, zijn moeilijker gemaakt, zodat Chiel weer meer moeite moet doen om die ezel te pakken. Heel grappig om te zien.En het lopen met losse handen op de loopband wordt nu getraind. Chiel hangt dan wel meer voorover, waardoor hij zijn buikspieren meer moet gebruiken om rechter op te staan. Heel vermoeiend en 's avonds heeft hij spierpijn, maar Chiel is blij. Zoals hij vanmorgen zei ' ik probeer de therapie sessie te zien als een work out, Dat vind ik lekkerder klinken'. De hersenen moeten prikkels blijven krijgen. En omdat er heel wat zenuwen beschadigd zijn en nog niet aangegroeid zijn, proberen ze op deze manier de aansluiting te maken tussen zenuw en hersenen. Na afloop heeft hij wel even hulp nodig omdat hij dan heel erg moe is. Maar dat is logisch. Dus dat lopen met de stok werd na 3 stappen opgegeven...


Maar al met al, gaat het weer een beetje meer de goede kant op en zijn de therapeuten tevreden. Zo tevreden zelfs, dat Chiel a.s. vrijdagmiddag de lokomat training krijgt i.p.v. de vrijdagmorgen. En waarom?

Wel omdat er een hoge delegatie bobo's op bezoek komt. Speciaal voor de Lokomat. Er staat er nu nog maar eentje en het Kowloon ziekenhuis wat een revalidatie ziekenhuis is, zou er graag meer zien staan in de zaal!

Naar wat ik begrepen heb van Mark en Chiel, komt de directeur van de gemeenschappelijke ziekenhuizen, komt het hoofd van de revalidatie centra, komt zeg maar de minister van gezondheidszorg (weet niet hoe ze hier zo iemand noemen) en een hand vol geldschieters, ik neem aan dat de directeur van de Hong Kong Jockey Club er ook tussen staat.

En dus moet Chiel weer komen opdraven! Want het kan zijn dat de bobo's met Chiel willen praten en laten we eerlijk wezen, zo'n sportieve man in de lokomat ziet er ook goed uit! Godzijdank hoef ik geen Armani pak plus stropdas te kopen voor Chiel. We kunnen het af met zijn sportkleding! Maar misschien moet ik even een nieuw setje halen... Ik zit er tenslotte ook bij!

3 comments:

Simone said...

Zelfs in een vuilnis zak ziet Chiel er goed uit.... pfff!!!! Maar bedoelde jij voor je zelf....ach elk excuus om te shoppen toch??? hahaha dikke kus

Mickey said...

Ik zeg: doen! (dat nieuwe setje voor jezelf dus ) ;-)
zoals Simone zegt...elk excuus....!!

marreh...wat fijn dat t zo goed gaat!

XXX

Arlene said...

Vind ik ook,Chiel ziet er zo wie zo goed uit in sportkleding en natuurlijk moet jij er ook flitsend uit zien,ik zeg shoppen!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails