Wat heb je nodig?
- 4 cups zelfrijzend bakmeel
- Anderhalve theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- snufje cayennepeper (naar smaak)
- 75 gram rucola sla (ik gebruik 1 zak), fijn gesneden
- 200 gram geraspte kaas (ik gebruik parmezaan)
- 1 cup koude room
- 1 cup koud sodawater
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe in een grote kom het meel, de bakpoeder, zout, cayenne peper, de fijngesneden sla en de kaas. Maak een kuiltje in het midden en schenk daarin de room en het sodawater. Gebruik een mes om alle ingrediënten door elkaar te roeren totdat het net samenhangt.
Of je gebruikt een food processor of een elektrische mixer! Doe dan eerst alle droge ingrediënten bij elkaar, draai door elkaar en doe daarna de natte ingrediënten erbij en puls 3 of 4 keer totdat het net samenhangt.
Doe de inhoud op een bebloemde aanrecht en druk het uit tot een rechthoekige lap die ongeveer 4 cm dik is! Snij er dan 12 tot 16 stukken van en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones totdat ze verdubbeld zijn in grootte en goudkleurig zijn. Ongeveer 15 -18 minuten.
Vries de broodjes in als je ze niet dezelfde dag wil eten. Bak ze af voor 5 minuten als ze ontdooit zijn en iets langer als ze gelijk uit de vriezer komen.
Je kan de broodjes ook maken met peterselie of spinazie i.p.v. rucola sla. Of je maakt zoete sinaasappel scones. Gebruik dan 7-up i.p.v. sodawater, 1/2 cup rozijnen of in stukjes gesneden dadels, sinaasappel rasp en een halve cup suiker i.p.v. rucola, kaas en cayenne peper!
2 comments:
Oh die ga ik maken! Klinkt heerlijk! xxxx
Moest even lachen,als jij iets te verwerken hebt dan ga je bakken!In elk geval errug lekker!!XXX
Post a Comment