Thursday, June 16, 2011

Onze Pim!!

Krijg net een mailtje van Pim met een link. 'Ik denk dat jij dit wel leuk vind', staat er. Leuk? Ik vind het geweldig!! Pim in een interview met Chiel Beelen!

Pim werkt als projectmanager in het Ferrari World in Abu Dabhi. En schijnbaar wordt vanavond bij jullie in NL op National Geographic een documentaire uitgezonden over dit park. Ben benieuwd of Pim ook nog op tv komt!


Tsim Sha Tsui

Ach, je woont er al jaren maar eigenlijk weet ik er schrikbarend weinig van af. Tsim Sha Tsui. Mijn buurtje. Kwam er gisteren pas achter wat TST betekent. 'Pointed sandy mouth', grappig. En een groot gedeelte van het tegenwoordige TST is gebouwd op ingepolderd land. Vroeger stond het Peninsula Hotel aan de waterkant! En in 1860 werd Kowloon pas een onderdeel van Hong Kong.



Wat ik ook niet wist was dat TST bekend stond als Heung Po Tau, wat weer betekent, de geurige kade, omdat in TST de wierookbomen vanuit de new territories werden verzameld en verscheept naar HK-Island om vandaar geƫxporteerd te worden naar de rest van de wereld!

Verder stond TST bekend om het grote aantal Tiger-sharks in de kustwateren en als de Garden-City en dat het land werd bebouwd speciaal voor de westerlingen! Wie had dat nou gedacht dat the Dark Side vroeger het expat gebeuren van Hong Kong vormde! Pas in het begin van de 20ste eeuw mochten Chinezen zich vestigen om de handel op gang te krijgen in Kowloon en werden veel 'garden-houses' afgebroken om woonblokken te bouwen.

De kloktoren naast de Starferry herinnert nog aan de Kowloon-Canton Railway. De KCR. De spoorlijn is pas 1978 afgebroken en verplaatst naar Hung Hom. Behalve de kloktoren. Die staat nog trots op dezelfde plek!


Weer wat geleerd!
Enhanced by Zemanta

Wednesday, June 15, 2011

Op de helft


Zo. De eerste helft van de week zit er weer op.

Onze klanten zitten weer in het vliegtuig terug naar NL. Chiel werkt zich een slag in de rondte en heeft afspraak na afspraak. Hij probeert zo veel mogelijk te doen voordat we vertrekken naar Phuket. En de fabriek plus kantoor in Shenzhen gaan deze week opnieuw verhuizen naar een nieuwe grotere lokatie! Genoeg te doen dus.

Het is nog steeds heel erg warm en benauwd en vanaf morgen kunnen we meer regen verwachten. Vandaag liep ik in een tropisch regenbuitje. Het duurde maar 2 minuten maar ik was gelijk drijfnat! Zelfs de regen was warm!

Vanmiddag gingen Chiel en ik samen lunchen maar omdat ik op een aangetekend poststuk stond te wachten, liep hij naar mij toe om vandaar samen in de buurt een soepje te nemen. Hij was doorweekt. Het handdoekje zit weer standaard in de tas. Zonder handdoekje lopen is geen optie meer.

Jos is ook weer terug. Gezellig. Vanavond hebben we bijgepraat en een pizza gegeten. Natuurlijk nog even langs de Apple shop want daar was hij al 10 dagen niet geweest. Morgenavond is het plan om met z'n drietjes te gaan hardlopen. Dat is de laatste mogelijkheid om op de boulevard te gaan lopen want vanaf vrijdag worden de Internationale Dragonboat Races gehouden! Voor 3 dagen!

Vrijdag heb ik een afspraak met Mickey en Rina. Lekker bijkletsen. Gezellig.
Enhanced by Zemanta

Monday, June 13, 2011

2e Pinksterdag

Ik was het totaal vergeten maar door een berichtje van Simone op mijn blog dacht ik 'verrek, d'as waar ook!'

Pinksteren. Natuurlijk een Christelijke feestdag, de uitstorting van de Heilige Geest maar ik denk voor de meesten...De dag der woonboulevaren, tuincentra's, autoshows, Pinkpop, BBQ's in de achtertuinen, stukje fietsen met de hele familie, ijsco kramen strategisch opgesteld langs de toeristische routes, een overvolle Efteling, een lang weekendje in Center Parcs...Ik word er zelfs een beetje weemoedig van!

Nou hier hebben we daar geen last van. Het leven gaat gewoon door. Chiel zit gewoon op kantoor, ik heb net boodschappen gedaan voor het eten, de wasmachine draait en buiten is het nog steeds bloedheet!

Desalniettemin, iedereen een hele fijne 2e Pinksterdag gewenst!

Sunday, June 12, 2011

Zeg maar 3 dan krijg je er 4!

Onze klanten zaten nog in Guangzhou en zouden pas heel laat in HK aankomen. Alle tijd dus om met Jesse een hapje te eten. De keus viel op Al Molo, een nieuw Italiaans restaurant naast BLT. Suki die wij nog kennen van Spasso en BLT is nu de gastvrouw bij Al Molo. Ze werd gebeld en een tafeltje was snel geboekt.


Chiel had daar een maandje geleden geluncht en dat viel toen bijzonder tegen. De kaart was erg klein en de service erg slecht. Achteraf bleek dat ze net een dag open waren en dat er nog veel problemen waren die opgelost moesten worden voor de grote opening. Ik moet zeggen dat het restaurant er geweldig uitziet. Prachtig. Mooi ingericht en heel gezellig. Aan de waterkant naast BLT.


Suki heeft er van alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken en vooral Jesse werd als trofee door het restaurant gesleept. Ach, je moet er wat voor over hebben...De manager kwam ook even langs. Hij verslikte zich zowat toen hij ons herkende! Wij waren die mensen die nogal ontevreden waren geweest over een zwart geblakerde hamburger die Jesse op z'n bord had gekregen bij BLT! (Daar was hij ingewerkt voordat Al Molo werd geopend.) Die avond was niet de beste avond voor de manager in spe. Hij kwam toch even een praatje maken en wenste ons een hele fijne avond. Toch aardig.

Maar goed we bestelden een vleesplankje, 3 voorgerechten en 3 hoofdgerechten. We kregen onze voorgerechten maar ons vleesplankje hadden we nog niet gezien. Ai. Aan de serveerster doorgegeven, ze verontschuldigde zich gelijk want ze was het totaal vergeten. Nou ja, geen probleem, laat maar doorkomen dat plankje.

Binnen no time stond het plankje op tafel toen er een andere serveerster aankwam met nog een voorgerecht. 'Dat is niet voor ons hoor! Wij zitten al aan een voorgerecht!' Maar er was ergens een foutje gemaakt. Chiel zat schijnbaar het verkeerde voorgerecht op te peuzelen en we kregen dit vierde gerechtje er gewoon bij. 'On the house!' zo werd verteld.

Daarna werden de hoofdgerechten gebracht. Verse huis gemaakte pasta! Oh wat was dat lekker! De beste pasta die we tot nu toe in HK hebben gegeten! En de vers geraspte parmezaanse kaas vond gretig aftrek bij Jesse. Ineens stond dezelfde serveerster met weer een bord pasta voor onze neus. 'Da's niet voor ons hoor! Wij hebben ons hoofdgerecht al!' Maar opnieuw was er ergens een foutje gemaakt. Dus dit bord kregen we er gewoon weer bij. 'On the house!' zo werd wederom verteld.

Daarna aan de koffie. 3 Kopjes deze keer. Voor ieder 1 kop koffie. Dat ging goed. En toen kregen we er 2 nagerechten bij. 'On the house!', omdat er zoveel was mis gegaan. Wel lief...en voor Jesse kwam zelfs een honey dew melon sapje op tafel die bij BLT gehaald was door Suki!

Saturday, June 11, 2011

Verbazing...

Verbazing 1:
Huh?! We krijgen echt steeds meer uitzicht!


Verbazing 2:
Huh?! Wat doet zij hier nou?!

En nou is die weer weg!

Saai. Geen T3, geen T8 dus geen vrije dag. Jammer maar helaas. Typhoon Sarika heeft 'landfall' gemaakt en is afgezwakt.


Maar misschien ook wel goed zo. Op de boulevard staan de tribunes al klaar voor  het dragon boat festival die volgende week wordt gehouden. Zou vervelend zijn als alles letterlijk in het water zou vallen.

Friday, June 10, 2011

En daar gaan we weer!

Elke morgen kijk ik even op ons weerkanaal. Moet ik wel of niet straks een paraplu meenemen? Hoe warm wordt het? Krijgen we nog onweer?

Nou, we hebben vandaag 'the very hot weather warning' Geen 'hot weather warning' maar een 'very hot weather warning'! Ze voorspellen 35 graden (gevoelstemp 45 graden) en de kans op een zonnesteek is 'extremely high!' En als je dan toch naar buiten moet, draag losse kleding en drink veel water. No worries weerkanaal. Ik zit hier echt met een minimum aan kleding achter m'n computertje voor de airco!

Het is prachtig weer vandaag. De zon schijnt, het is helder en ontzettend warm. Nou heb ik mijn ramen tegenover elkaar opengezet en met de ventilator in mijn rug en het windje wat door het huis blaast, kan ik het zelfs aangenaam vinden! De krekels die in de bomen zitten in het park tegenover ons huis, maken een enorm kabaal. Dit is zo'n dag dat ik me bewust ben, dat we in de tropen wonen. Het heeft wel iets vind ik.

En nog geen 5 minuten geleden kreeg ik een smsje van de Pinnacle. T1 is afgekondigd. Er komt weer een typhoon deze kant op die de prachtige naam Sarika heeft meegekregen. Als ik het goed heb is dit de eerste van dit jaar.

Ik had al zoiets verwacht, het is bloedheet en...Jos zit in NL! Op de een of andere manier maakt hij nooit een typhoon mee!

Thursday, June 09, 2011

Een nieuwe coupe!




Happy, happy, happy, happy, happy, happy, happy!

The Red Hot Chili Peppers

Chiel is in Shenzhen. Gistermiddag vertrokken nadat we de klanten van het vliegveld hadden opgepikt. Daarna zijn zij door gereden naar de grens en ik ben met Mickey in de taxi terug gegaan. Toevallig. Zij zat daar om Jaap's zoon op te halen die met het zelfde KLM vliegtuig was aangekomen!

Ik ben thuis wat aan het rommelen geslagen. Beetje koken voor mezelf, beetje browsen op internet en toen las ik...'The Red Hot Chili Peppers hit Hong Kong for the first time ever'! Wat?!

Nou is die man van mij een enorme RHCP-fan dus ik ben verder gaan zoeken. Op 9 augustus geven ze een concert! YEAH!! Vanaf 9 juni gingen de kaarten in de verkoop dus ik was op tijd. Nog eventjes verder lezen...als lid van de fanclub kon je vanaf vandaag kaarten kopen met korting, geen leden kunnen pas kaarten kopen vanaf volgende week. En wat doe je dan? Precies. Lid worden dus!

Het heeft even geduurd maar sinds middernacht ben ik dus lid van de RHCP-fanclub, ben ik een lid van HK-Ticketing en ben ik lid van een forum waar je de code kon krijgen om als lid in te kunnen loggen om bij HK-Ticketing kaarten online te kunnen kopen. Beetje omslachtig maar ik heb de kaarten! Ik heb ze net opgehaald en ze pronken nu aan mijn prikbord! 4 Stuks want natuurlijk gaan de buurmannen mee!



In ieder geval kunnen we de omgeving verkennen want op 7 augustus zitten we met Mickey en Jaap op dezelfde lokatie bij James Blunt! Ook niet vervelend! Ik heb er nu al zin in!

James BluntCover of James Blunt

Vanmiddag ga ik ook naar de kapper. Na mijn vorige ervaringen bij kappers in HK ben ik een beetje huiverig maar het moet echt gebeuren. Bad hair days zijn meer gewoon dan uitzondering dus ik heb me er overheen gezet. Volgens Mickey zou ik het kunnen proberen bij de kapsalon waar Jaap altijd heen gaat. Het is trouwens een dames en heren kapsalon hoor! Het zit in de buurt en is gevestigd in hun oude appartementen complex. Dus ik er heen...

Ik kom de lift uit en zie een handvol kappers zitten achter de balie. Geen klant te bekennen. "Goodmorning!" lach ik. "I need a haircut and color." Ze keken me allemaal aan alsof ik van een andere planeet kwam en net geland was per lift. "Can not, you need an appointement..." Ok...Ik kijk nog even de kapsalon in en daar zit echt niemand. "You're busy now I presume?", grap ik. "Yes!" roepen ze in koor. Nou ja, beetje vreemd maar er moet echt een kleurtje in en mijn haar ligt als een natte dweil op mijn hoofd. Ik heb dus maar een afspraak gemaakt. Vanmiddag om 2 uur. Dan gaat het gebeuren. Spannend...

Enhanced by Zemanta

Tuesday, June 07, 2011

Weer gerelateerd

De temperaturen stijgen de pan uit. 33 Graden maar met een gevoelstemperatuur van 43 graden! Schijnbaar regent het overal in China maar hier is nog geen drupje gevallen. Onze Paul, die in Shanghai woont en werkt, vertelde dat hij al dagen met een trui aanzit op het werk omdat het zo koud is en al dagen achtereen regent! Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen...

De laatste dagen loop ik weer ondergronds van A naar B. Airco is mijn beste vriend tegenwoordig. En dan die felle zonneschijn...pff...Voorlopig blijven we nog even in het hogedruk gebiedje hangen en veranderd er weinig. De kleren die aan je lijf blijven plakken, de liters water die ik weg slobber door de dag heen, mijn gezicht die glimt van de klamme hitte en de haren die plat over je hoofd vallen...het hoort er allemaal bij.

En dan hebben we natuurlijk nog mijn grote creepy vrienden, de kakkerlakken! Ze laten zich weer zien! Gelukkig (nog) niet in huis (effe afkloppen) maar vooral in het donker sjeesen ze van links naar rechts door de straatjes van Tsim Sha Tsui. Heel fijn. Maar ook dat hoort erbij.

Waar ik minder gelukkig mee ben is dat ik de laatste tijd veel eten zo kan weg gooien. Of het nou in de koelkast staat of niet. Een pak melk koop je vandaag en morgen is het al overstuur. Kan natuurlijk aan mijn koelkastje liggen, echt denderend doet hij het niet, maar het zal hoogstwaarschijnlijk toch ook liggen aan het klimaat. Warm en vochtig. Mijn halfje tarwe ligt binnen 2 dagen beschimmeld in de broodtrommel. En, zoals vanmiddag toen ik pasta wilde koken, ik open het pak macaroni en kon het gelijk weg mikken. Er zaten duizenden kleine zwarte beestjes in!! Jasses! Ik heb gelijk de zak dicht geknoopt en weg gegooid. En terwijl ik dit schrijf krijg ik opnieuw jeuk! Dus ik ga maar weer per dag boodschappen doen...het is niet anders.

Ook stond er in de krant het verhaal over de 'bedbugs'. Nou is het fenomeen bedbugs niet nieuw. Het is er altijd al geweest maar deze zomer lijkt het erger te zijn geworden. In een warm, klam klimaat heb je er gewoon eerder last van. Godzijdank lijkt mijn bedje niet te zijn geĆÆnfecteerd maar blij wordt je er niet van. En de krengen zijn zo'n beetje resistent geworden voor elke spuitbus die er te koop is.

Hmm...ik vraag me af....hoe zou IJsland zijn om te wonen?

Monday, June 06, 2011

Lamma, Tai Po en de Dragonboat races!

T'is warm in Hong Kong. Heel warm. De eerste hot-weather-warning van het jaar is een feit! In de stad is het bloedje heet, broeierig en windstil. Gistermorgen toen we gingen hardlopen om 7 uur ( ja ik ook!) was het wel duidelijk...dit is geen goed plan! We hebben liters water gedronken tijdens en na het hardlopen. Het enige wat goed te doen was, was om op de boot te stappen naar Lamma!


Samen met Jaap en Mickey zijn we gisteren op de ferry gestapt en hebben we de stad achter ons gelaten, om lekker seafood te gaan eten. Niks geen berg over klauteren maar rechtstreeks naar het stripje aan de andere kant van de berg waar de seafood restaurantjes naast elkaar staan. Heerlijk gegeten en daarna met een flesje witte wijn afgesloten op het floating restaurant van Aberdeen. Echt een heerlijke dag gehad!


En vandaag zijn we naar Tai Po gegaan. Heeeeeel vroeg! Om half 7 reden we met de taxi weg! We moesten naar het Waterfront Park en wat een prachtig park is dat! En een bijkomend voordeel was dat er een heerlijk windje blies die onze verhitte lijven en die van de peddelaars afkoelde.

 

Paul en Lars kwamen we tegen en even later sloot Maaike zich ook aan. Rina was helaas een beetje ziek maar haar hebben we later gezien toen we een kopje koffie dronken bij haar thuis.


We zaten eerst heerlijk op een overdekte tribune. Mooi uitzicht over de finishlijn. Kon niet beter! Totdat de eerste wedstrijd begon. De race waarin Lars zou meedoen. Er kwam een mannetje aan en die vroeg onze tickets. Hmmm...nee die hebben we niet. Dus we werden vriendelijk verzocht om ergens anders heen te gaan. Omdat we geen idee hadden in welke boot Lars zat, hebben we op goed geluk wat foto's genomen en het is gelukt! We hebben 2 mooie foto's waar Lars op staat! Zijn we tenminste niet helemaal voor niets naar Tai Po afgereisd.


 

En nu zitten we lekker thuis in de airco! Standje 'invriezen'. Za-lig!

Saturday, June 04, 2011

Het geheim van de dragon-boat-rijst-dumpling

Aanstaande maandag worden door heel Hong Kong weer de Dragon Boat races gehouden en half juni wordt het afgerond met een mega event van 3 dagen in Tsim Sha Tsui-east. Tegenover ons huisje dus!

Van oudsher werden deze races gehouden als onderdeel in Duanwu Festival. Maar door de vele westerlingen die niet begrepen wat dit festival in hield, is dit onderdeel bekend geworden als het Dragon Boat festival. En dat wordt over de hele wereld gevierd!

Een andere traditie die hiermee samenvalt is het eten van rijst dumplings die ingepakt zijn in bamboo bladeren. Ik vond al dat er ineens zoveel van deze rijstdumplings te koop lagen in de supermarkten maar nu begrijp ik waarom.

Ik vond een artikel bij CNN-Go geschreven door Derrick Chang waarin uitgelegd wordt hoe zo'n dumpling nou gemaakt wordt.

Dus 'Copy' 'Paste' en nu staat het ook op mijn weblog te lezen!


Secrets of the Dragon Boat Festival rice dumpling revealed

A Hong Kong expert divulges the how-tos of a lip-smacking rice dumpling for the Dragon Boat Festival

 Dragon boat dumplings, pyramidal leaf-wrapped packages filled with glutinous rice, meat, beans, salty eggyolks, and other exciting things. Mrs Lui is a vendor at the Shek Kip Mei Estate market who makes rice dumplings and other sweet and savory snacks. A couple of weeks before the Dragon Boat Festival during the fifth day of the fifth lunar month, Lui makes over 300 rice dumplings a day. These treats are traditionally eaten during the Dragon Boat Festival. Here, Lui teaches us how to make them. 
 
Mrs Lui cooked food stall owner in Kowloon for over 30 years. She followed in her father’s footsteps and learned rice dumpling recipes from her father.
 Rice dumpling business is brisk in the week leading up to the dragon boat festival. She will often sell over 300 a day during the festival period. Many of her loyal customers have bought her rice dumplings for decades.
Some new customers need to be taught how to store and reheat the rice dumplings. “Never put the rice dumplings in a sealed bag or box. The flavors will go off quicker," she says. The rice dumpling needs fresh air to breathe. Also if refrigerated the rice dumplings can last up to two weeks. Don’t freeze them as this will also make them lose flavor. You can steam or boil them; steaming will take longer but tastes better than boiling.
  Dumplings are wrapped with steamed bamboo leaves and reed.
While rice dumplings are eaten throughout China, Mrs Lui sticks with the traditional Guangdong recipe. She uses salted duck eggs (bottom), marinated pork belly (right) and glutinous rice with red beans (top).
       Wrap a rice dumpling, take two steamed bamboo leaves and put them on top of one another. Fold them inwards to create a pocket.
        
Fill with uncooked glutinous rice and other beans or peanuts. 
 
Place on top a piece of raw marinated pork belly and a salted duck egg yolk. The pork belly is marinated with Chinese five spice, soy sauce and sesame oil. The fat from the pork belly and the fragrance of duck egg yolk will permeate the whole rice dumpling.
Place more glutinous rice on top of the pork belly and duck egg yolk until the bamboo wrap is full and cannot hold any more.
             don’t like the more modern recipes with chestnuts, mushrooms, seafood and other exotic ingredients.  My customers prefer the traditional rice dumpling fillings and the ingredients I use can also keep longer.”  At HK$10 per rice dumpling the price is affordable and many customers buy them by the dozen for their family and friends. 


Fold the bamboo wrap over the rice filling creating a small pyramid shaped packet. Rice dumplings are wrapped a day before sale and cooked for 2.5 hours before being sold at room temperature.
Each rice dumpling weighs about 300 grams prior to cooking so it is definitely a filling snack or even a meal for some.

Mrs Lui works alone in her stall. She does not want her children to run the stall with her when they grow up as it is hard work and she preferred that they study and got higher paying jobs. She does acknowledge that as her generation approaches retirement, the days of the traditional homemade rice dumplings will disappear from the local wet markets.

Getting there
儽味道, shop no. 303, Shek Kip Mei Estate Market and Cooked Food Stall

Friday, June 03, 2011

Wat zit er in de pen?

Zoals ik al eerder vermelde...ik mag niet klagen! Weliswaar geen 3 weken aaneengesloten vakantie maar wel veel kleine en gave tripjes in het verschiet! Lang leve het regenseizoen! Zeg maar het laagseizoen in Aziƫ. Voor weinig mooi zitten!

Trip 1:
24 Juni - 29 Juni

We reizen af naar Phuket. We slepen onszelf naar een super oord waar we helemaal niets gaan doen. Alles daar staat in het teken van 'loungen'! Daar gaan we aan het strand zitten en kijken of er misschien nog van die enorme schildpadden het strand op lopen om eieren te leggen en wie weet zien we zelfs wel kleine schildpadjes rennen naar het water om niet ten prooi te vallen aan vogels. Het seizoen is eigenlijk al over maar je weet maar nooit...


Daarnaast gaan we plonzen in ons eigen zwembadje die bij het huisje hoort en ik weet eigenlijk wel zeker dat we een groene chicken curry gaan verorberen. Misschien huren we nog wel een fiets om de buurt te verkennen maar het zou ook goed kunnen dat we op de rug van een olifant gaan zitten!


Ik weet het...het is vervelend maar iemand moet het doen...

Trip 2:
15 Juli - 17 Juli

Een sportief evenement. Chiel, Jesse en Pim gaan de halve marathon van Pattaya lopen. Jesse heeft deze loop al eerder gelopen! Pattaya ligt ook in Thailand. Gelegen aan de kust en zo'n 2 uur rijden vanaf Bangkok. Vroeger werd deze badplaats vooral door het Amerikaanse leger gebruikt om hun personeel R&R (verlof) te geven die vochten in de Vietnam oorlog.


Gelukkig voor Chiel wordt de halve ergens midden in de nacht gelopen, dus hopelijk valt de hitte mee. In ieder geval is er voor het grootste gedeelte van de tijd geen zon die op z'n kale bolletje schijnt. Ik heb me weer aangemeld voor hand en spandiensten dus helaas kan ik niet meelopen. Ik had graag gewild, maar ja. Je kan niet alles hebben...


Maar om nou niet helemaal tussen het feestgeweld te zitten waar Pattaya zo beroemd en berucht over is, hebben we een kamer geboekt in het Hilton. Ook vreselijk naar... De keus voor dit hotel was vooral de lokatie. De start en finish is op loopafstand, zo werd mij verteld.


En we gaan er echt niet heen omdat je geweldig uitzicht hebt over de zee, elke avond een super zonsondergang kan zien of omdat het zwembad er zo prachtig uitziet! Nee, dit is puur en alleen voor de lokatie uitgezocht. Afzien! Dit gaan zware, zware dagen worden...

Trip 3:
? - ?

Naar NL. Hier moeten we nog even op wachten. De reden van deze trip is het afstuderen van Linn en daar willen we graag bij zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer het is. Maar geloof me, op het moment dat we telefoon krijgen zit ik gelijk bij het reisbureau!

Trip 4:
November


Opnieuw een sportief evenement. De halve van Taroko Gorge in Taiwan. Prachtig natuurgebied! Ik heb begrepen dat Jos, Jesse en misschien Pim, Chiel en hoogst waarschijnlijk Linn en Ben meelopen! Alles valt en staat natuurlijk met Linn's studie maar de bedoeling was dat dit haar eerste halve marathon zou worden. Ben zou gaan trainen maar ik weet niet helemaal of dat ook gebeurt...En anders loopt hij lekker met mij mee om foto's en filmpjes te maken. Ook gezellig!


Maar in ieder geval zit ook deze trip in de pen. En het lijkt me echt geweldig! Ze zijn wel met z'n allen al ingeschreven voor de halve. Dus zodra we meer weten en spijkers met koppen kunnen slaan, dan kan ik aan het werk! Tickets boeken, hotelletje uitzoeken. Leuk, leuk, leuk!

Thursday, June 02, 2011

Vliegen = Schnitzel

We hebben een nieuwe traditie in het leven geroepen. Vlieg je 's avonds naar Nederland, dan gaan we eten bij de Biergarten! Schnitzel, sla en frietjes! De zogenaamde Biergarten-avond!


Vanavond vliegt Jos terug en hij werd gisteravond op de hoogte gebracht van deze nieuwe traditie. Jos kon wel leven met deze traditie en vanaf nu gaan we dus de Biergarten veel zien, want hij vliegt zowat elke maand wel een keer naar NL. Net als Jesse.

We zitten dus in het overvolle kroegje, doen de bestelling en Chiel vraagt aan de serveerster of hij pilsje kan krijgen. Een Wernesgruner pilsje. "I'm sorry", zegt de serveerster. "Sold out!" Helemaal teleurgesteld besteld hij dan maar een Bitburger pilsje. Nou die was er wel! Maar de serveerster keek hem een beetje vreemd aan. Ik zeg dus tegen Jos "...er staat vast een kruis doorheen, daarom kijkt ze natuurlijk zo gek" kijken we op de drinkmenu kaart en wat denk je?


Staat er niet een klein onopvallend streepje of kruisje maar deze knoepert van een jongen!! En Chiel had er totaal over heen gekeken! Je begrijpt natuurlijk wel dat we daar hartelijk om gelachen hebben! De schnitzel was trouwens heerlijk! En na het eten hebben we een kopje koffie gedronken op het geadopteerde bankje van Mickey en mij!

Mickey is weer terug uit NL en vanmiddag hebben we heerlijk bijgepraat en koffie, thee en sapjes gedronken. Het is een nieuw tentje naast het Panorama hotel. Een knus terras met parasollen, zalige stoelen en bankjes en heel erg niet-chinees! Tenminste het uiterlijk van dit koffiehuisje/restaurantje. Het is namelijk heel gezellig! Er is geen TL-balk te ontdekken!

We hebben daar vanmiddag zo lekker gezeten dat Mickey en ik besloten hebben deze bank te adopteren. En dit stukje terras weet het nog niet maar wordt een verlenging van ons huisje op 7 en 27 hoog!

Wednesday, June 01, 2011

Ut hurt erbie

Chiel is weer vertrokken naar China. Hij is enorm druk en maakt hele lange dagen en korte weekenden!
's Ochtends vroeg naar kantoor in HK of China en 's avonds laat pas weer de voordeur binnen lopen. En door het tijdsverschil met China, komen hier de telefoontjes rond een uur of 10 's avonds binnen. Nog vlug even wat doorgeven voordat ze zelf naar huis gaan om 5 uur.

Maar dat is altijd in deze tijd van het jaar. De zomervakantie in NL staat voor de deur en dan wil iedereen van alles geregeld hebben voordat zij op vakantie gaan. Dan is het maar van hun bureau af. En dan ineens is het stil voor een week of 3... Dan hoor je niets meer...Dan is het stil aan de overkant...Dan zijn de dringende zaken ineens niet zo dringend meer.


Volgens mij is het 7 jaar geleden dat wij ooit 3 weken aaneengesloten vakantie hadden, zonder laptop, zonder mobieltje...

Maar anders is het als ze hier in China het Chinees Nieuwjaar vieren. Dan zijn de rollen omgedraaid. Dan zijn alle fabrieken en kantoren gesloten voor 2 a 3 weken en gaan miljoenen Chinezen op reis naar hun home-town. De enige keer per jaar dat ze hun familie kunnen bezoeken! En dat is iets wat ze aan de andere kant van de wereld maar moeilijk kunnen begrijpen. Dit komt elk jaar weer binnen als een volslagen verrassing! Geef ze niet de kost die rustig hun bezoek aan China plannen precies in de weken van Chinees Nieuwjaar!

Maar ik heb een tip! Google op 'feestdagen China en Hong Kong' en je kan een pagina met alle vrije dagen en feestdagen voor het hele jaar uitprinten en boven je bureau hangen. Misschien leuk om te weten dat ze hier zo'n lijstje hebben hangen met de Nederlandse feestdagen! Die hangt naast de klokken met de Nederlandse en Chinese tijd! Best handig!

Maar ach, dat is de keerzijde van aan de andere kant van de wereld wonen en werken. Een werkdag van 8 uur is hier gewoonweg onmogelijk. En een weekend van 2 dagen heel bijzonder. Het is niet anders. Om maar weer in de beroemde woorden van Berry van Aerle te spreken 'Ut hurt erbie'!

En ik mag niet klagen want eind juni gaan we lekker 5 dagen naar Phuket!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails