Thursday, June 16, 2011

Tsim Sha Tsui

Ach, je woont er al jaren maar eigenlijk weet ik er schrikbarend weinig van af. Tsim Sha Tsui. Mijn buurtje. Kwam er gisteren pas achter wat TST betekent. 'Pointed sandy mouth', grappig. En een groot gedeelte van het tegenwoordige TST is gebouwd op ingepolderd land. Vroeger stond het Peninsula Hotel aan de waterkant! En in 1860 werd Kowloon pas een onderdeel van Hong Kong.



Wat ik ook niet wist was dat TST bekend stond als Heung Po Tau, wat weer betekent, de geurige kade, omdat in TST de wierookbomen vanuit de new territories werden verzameld en verscheept naar HK-Island om vandaar geƫxporteerd te worden naar de rest van de wereld!

Verder stond TST bekend om het grote aantal Tiger-sharks in de kustwateren en als de Garden-City en dat het land werd bebouwd speciaal voor de westerlingen! Wie had dat nou gedacht dat the Dark Side vroeger het expat gebeuren van Hong Kong vormde! Pas in het begin van de 20ste eeuw mochten Chinezen zich vestigen om de handel op gang te krijgen in Kowloon en werden veel 'garden-houses' afgebroken om woonblokken te bouwen.

De kloktoren naast de Starferry herinnert nog aan de Kowloon-Canton Railway. De KCR. De spoorlijn is pas 1978 afgebroken en verplaatst naar Hung Hom. Behalve de kloktoren. Die staat nog trots op dezelfde plek!


Weer wat geleerd!
Enhanced by Zemanta

1 comment:

Arlene said...

Wat een toeval,dit verhaal heb ik vorige week gezien en gehoord via Travel channel,zit nu een peperduur restaurant in.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails