Monday, June 06, 2011

Lamma, Tai Po en de Dragonboat races!

T'is warm in Hong Kong. Heel warm. De eerste hot-weather-warning van het jaar is een feit! In de stad is het bloedje heet, broeierig en windstil. Gistermorgen toen we gingen hardlopen om 7 uur ( ja ik ook!) was het wel duidelijk...dit is geen goed plan! We hebben liters water gedronken tijdens en na het hardlopen. Het enige wat goed te doen was, was om op de boot te stappen naar Lamma!


Samen met Jaap en Mickey zijn we gisteren op de ferry gestapt en hebben we de stad achter ons gelaten, om lekker seafood te gaan eten. Niks geen berg over klauteren maar rechtstreeks naar het stripje aan de andere kant van de berg waar de seafood restaurantjes naast elkaar staan. Heerlijk gegeten en daarna met een flesje witte wijn afgesloten op het floating restaurant van Aberdeen. Echt een heerlijke dag gehad!


En vandaag zijn we naar Tai Po gegaan. Heeeeeel vroeg! Om half 7 reden we met de taxi weg! We moesten naar het Waterfront Park en wat een prachtig park is dat! En een bijkomend voordeel was dat er een heerlijk windje blies die onze verhitte lijven en die van de peddelaars afkoelde.

 

Paul en Lars kwamen we tegen en even later sloot Maaike zich ook aan. Rina was helaas een beetje ziek maar haar hebben we later gezien toen we een kopje koffie dronken bij haar thuis.


We zaten eerst heerlijk op een overdekte tribune. Mooi uitzicht over de finishlijn. Kon niet beter! Totdat de eerste wedstrijd begon. De race waarin Lars zou meedoen. Er kwam een mannetje aan en die vroeg onze tickets. Hmmm...nee die hebben we niet. Dus we werden vriendelijk verzocht om ergens anders heen te gaan. Omdat we geen idee hadden in welke boot Lars zat, hebben we op goed geluk wat foto's genomen en het is gelukt! We hebben 2 mooie foto's waar Lars op staat! Zijn we tenminste niet helemaal voor niets naar Tai Po afgereisd.


 

En nu zitten we lekker thuis in de airco! Standje 'invriezen'. Za-lig!

2 comments:

Familie Grolle said...

Hoi Ans en Chiel,
Knap dat jullie hem erop de foto uit gehaald hebben. Kwam vast en zeker door de witte pet van Boykee. Jammer dat de '2e helft' voor Lars niet doorging. Maar we vonden het super dat jullie er waren!

Anonymous said...

ohhhh zwartkijkers, géén kaartjes!! Hahaha. Zie wel weer dat jullie een heel lekker weekeinde hebben gehad. Dikke kus
Simone

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails