Tuesday, June 07, 2011

Weer gerelateerd

De temperaturen stijgen de pan uit. 33 Graden maar met een gevoelstemperatuur van 43 graden! Schijnbaar regent het overal in China maar hier is nog geen drupje gevallen. Onze Paul, die in Shanghai woont en werkt, vertelde dat hij al dagen met een trui aanzit op het werk omdat het zo koud is en al dagen achtereen regent! Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen...

De laatste dagen loop ik weer ondergronds van A naar B. Airco is mijn beste vriend tegenwoordig. En dan die felle zonneschijn...pff...Voorlopig blijven we nog even in het hogedruk gebiedje hangen en veranderd er weinig. De kleren die aan je lijf blijven plakken, de liters water die ik weg slobber door de dag heen, mijn gezicht die glimt van de klamme hitte en de haren die plat over je hoofd vallen...het hoort er allemaal bij.

En dan hebben we natuurlijk nog mijn grote creepy vrienden, de kakkerlakken! Ze laten zich weer zien! Gelukkig (nog) niet in huis (effe afkloppen) maar vooral in het donker sjeesen ze van links naar rechts door de straatjes van Tsim Sha Tsui. Heel fijn. Maar ook dat hoort erbij.

Waar ik minder gelukkig mee ben is dat ik de laatste tijd veel eten zo kan weg gooien. Of het nou in de koelkast staat of niet. Een pak melk koop je vandaag en morgen is het al overstuur. Kan natuurlijk aan mijn koelkastje liggen, echt denderend doet hij het niet, maar het zal hoogstwaarschijnlijk toch ook liggen aan het klimaat. Warm en vochtig. Mijn halfje tarwe ligt binnen 2 dagen beschimmeld in de broodtrommel. En, zoals vanmiddag toen ik pasta wilde koken, ik open het pak macaroni en kon het gelijk weg mikken. Er zaten duizenden kleine zwarte beestjes in!! Jasses! Ik heb gelijk de zak dicht geknoopt en weg gegooid. En terwijl ik dit schrijf krijg ik opnieuw jeuk! Dus ik ga maar weer per dag boodschappen doen...het is niet anders.

Ook stond er in de krant het verhaal over de 'bedbugs'. Nou is het fenomeen bedbugs niet nieuw. Het is er altijd al geweest maar deze zomer lijkt het erger te zijn geworden. In een warm, klam klimaat heb je er gewoon eerder last van. Godzijdank lijkt mijn bedje niet te zijn geïnfecteerd maar blij wordt je er niet van. En de krengen zijn zo'n beetje resistent geworden voor elke spuitbus die er te koop is.

Hmm...ik vraag me af....hoe zou IJsland zijn om te wonen?

3 comments:

Joke said...

Ijsland is veeeeeeeel te koud en veeeeeeel te duur en veeeel te saai!! Hier ook nog geen regen op een paar druppels na dan. Wel dreigende wolken maar geen actie. x

Maaike en Rina said...

Hee Ans.
In Ijsland hebben ze ijsberen, die wil je toch ook niet op bezoek hebben?
Wat ik wel erg vind zijn de kakkerlakken, Maaike heeft een gigant in haar handdoek mee de badkamer ingenomen. Kan je voorstellen wat voor gegil er uit de badkamer kwam toen die kakkerlak uit Maaikes handdoek kwam gekropen!

miss honeybee said...

Ahh!!! Kan me helemaal voorstellen!! Griezels zijn het!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails