Wednesday, June 01, 2011

Ut hurt erbie

Chiel is weer vertrokken naar China. Hij is enorm druk en maakt hele lange dagen en korte weekenden!
's Ochtends vroeg naar kantoor in HK of China en 's avonds laat pas weer de voordeur binnen lopen. En door het tijdsverschil met China, komen hier de telefoontjes rond een uur of 10 's avonds binnen. Nog vlug even wat doorgeven voordat ze zelf naar huis gaan om 5 uur.

Maar dat is altijd in deze tijd van het jaar. De zomervakantie in NL staat voor de deur en dan wil iedereen van alles geregeld hebben voordat zij op vakantie gaan. Dan is het maar van hun bureau af. En dan ineens is het stil voor een week of 3... Dan hoor je niets meer...Dan is het stil aan de overkant...Dan zijn de dringende zaken ineens niet zo dringend meer.


Volgens mij is het 7 jaar geleden dat wij ooit 3 weken aaneengesloten vakantie hadden, zonder laptop, zonder mobieltje...

Maar anders is het als ze hier in China het Chinees Nieuwjaar vieren. Dan zijn de rollen omgedraaid. Dan zijn alle fabrieken en kantoren gesloten voor 2 a 3 weken en gaan miljoenen Chinezen op reis naar hun home-town. De enige keer per jaar dat ze hun familie kunnen bezoeken! En dat is iets wat ze aan de andere kant van de wereld maar moeilijk kunnen begrijpen. Dit komt elk jaar weer binnen als een volslagen verrassing! Geef ze niet de kost die rustig hun bezoek aan China plannen precies in de weken van Chinees Nieuwjaar!

Maar ik heb een tip! Google op 'feestdagen China en Hong Kong' en je kan een pagina met alle vrije dagen en feestdagen voor het hele jaar uitprinten en boven je bureau hangen. Misschien leuk om te weten dat ze hier zo'n lijstje hebben hangen met de Nederlandse feestdagen! Die hangt naast de klokken met de Nederlandse en Chinese tijd! Best handig!

Maar ach, dat is de keerzijde van aan de andere kant van de wereld wonen en werken. Een werkdag van 8 uur is hier gewoonweg onmogelijk. En een weekend van 2 dagen heel bijzonder. Het is niet anders. Om maar weer in de beroemde woorden van Berry van Aerle te spreken 'Ut hurt erbie'!

En ik mag niet klagen want eind juni gaan we lekker 5 dagen naar Phuket!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails