Saturday, June 18, 2011

Binnenbrandjes en De Mongool

Vanmorgen in de stromende regen kwamen Rina en Loes naar TST. Natuurlijk om eventjes de Hennes in te lopen maar ook om gezellig een bakkie te doen met Mickey en mij. Eerst bij mij thuis even bijkomen van de hitte en de regen met een kopje koffie en daarna gingen we lunchen bij Kings Lodge.


Er werd van alles besteld. Van dimsum tot sweet en sour pork en op mijn verzoek een heerlijke bak met Sichuan Spicy Noodle Soup. Ik ben gek op die soep! Ik kan daar wel liters van op dus de bak werd verdeeld over de kommetjes van het gezelschap.

Zalig! Lekker spicy maar niet je-bijholten-zijn-door-gespoten spicy....naar dat ik dacht...maar links van mij zag ik Loes zich verslikken, tegenover mij zag ik Rina licht groen worden en naast Rina zag ik Mickey met bloed doorlopen ogen naar adem happen...'Vinden jullie het echt spicy?'


Het zal geen wonder zijn dat die bakjes weer in de grote bak werden leeg gekiept en ik heb de hele bak heerlijk in mijn eentje opgeslurpt! Yammie! We hebben lekker gegeten, heerlijk bijgepraat en een afspraak gemaakt om met mannen en kinderen op 1 juli (toch?) aan de pizza's te gaan bij Wildfire.

Daarna hebben we nog een 'homochino' verorbert om de hoek (een cappuccino bij onze gay-vrienden), zijn we supermarkt nog ingelopen omdat Rina nog wat boodschapjes nodig had en daarna ging ieder weer zijn eigen gang. Heel gezellig en perfect op zo'n druilerige dag!

En voordat je het weet is het alweer tijd voor het avondeten...

Om verschillende redenen werd er besloten om vanavond eens te gaan eten in een tentje waar we nog nooit hadden gegeten. Er werd over en weer gemaild, gebeld en smsjes werden verstuurd. Zeg maar een uur voordat we hadden afgesproken waren we eruit. Het werd de Mongool!

Ooit ben ik daar eerder geweest. 1 Keer met Pancy en 1 keer met Andy en Marry. En eigenlijk was het heel lekker maar om de een of andere onduidelijke reden zijn we daar nooit meer geweest!


Een gezellig restaurant met een perfect concept. Je gaat zitten, krijgt een nummertje in de vorm van een fiche en die komt overeen met het nummer op je tafel. Je besteld wat te drinken, loopt naar de tafel met voorafjes, doet je daar tegoed aan en gaat weer zitten.

 

Als je dan echt honger hebt gekregen, loop je met je fiche in de hand naar de counter waar talloze bakjes met noedels, rijst, groenten, vlees, vis en sausjes staan. Je schept op waar je zin in hebt, de saus kan je kant en klaar opscheppen in een ander bakje of je gaat als een volleerd chef zelf aan het experimenteren, geeft je dienblaadje met je bakjes en fiche af, gaat weer zitten en even later komt de bediening je eigengemaakte wokmaaltijd aan tafel brengen! Of je eigengemaakte pizza!


En dit mag je zo vaak als je wilt herhalen!

Na de maaltijd loop je naar het dessertbuffetje, pakt waar je zin in hebt, je bestelt een kop koffie, betaald en voila! De perfecte maaltijd voor weinig! En gezellig!

Links en rechts lagen wel wat kinderen met het hoofd op tafel te slapen, andere kinderen renden door de keet en waren heel luidruchtig en er is geen Chinees te bekennen! Alleen maar westerlingen! Maar vooral voor gezinnen met kinderen is dit DE perfecte plek om te gaan eten!


Enhanced by Zemanta

3 comments:

Rina said...

Hee Ans,
Je hebt gewoon 'ijzeren smaakpapillen' gekregen na al die jaren alle restaurants uitproberen in Hong Kong. Wij lopen gewoon 6 jaar achter!
En ja het is vrijdagavond 1 oktober. Gezelig!!!!!

Arlene said...

Jullie hebben mij er ook eens mee naar toe genomen,de kids waren er toen ook,erg lekker gegeten daar!

Anonymous said...

Goedemiddag vanuit Nederland,
Via google kwam ik op uw website, en ben volop aan het lezen en heb al heel wat leuke tips gevonden voor onze 5 dagen in Hong Kong volgende week.
Ik las in dit blog een stuk over het restaurant en dit leek mij erg lekker, heeft u voor mij de naam en adres van dit restaurant, en misschien nog andere leuke tips voor restaurantjes waar je lekker kunt eten? Wij willen graag traditionele gerechten proeven.
Alvast bedankt!

Angela uit Nederland
(angela_bor@hotmail.com)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails