Sunday, January 28, 2007

Lazy sunday

De ingang van Ocean Terminal. Opnieuw versiert maar deze keer voor het Chinees Nieuwjaar wat straks op 17 februari valt.

We hadden helemaal nergens zin in...gewoon een beetje hangen en gewoon eens genieten van een zonnige zondag...
Gisteravond waren we nog naar het feestje geweest van Silla en Steve, die 10 jaar bij elkaar waren. Maar rond half twaalf waren we kapot en zijn toen stilletjes naar huis gegaan. Ik denk dat we moe waren van het reizen en chiel natuurlijk van het werken.

We hebben heerlijk uitgeslapen en daarna zijn we gaan dimsummen. Heerlijk kalm aan, geen gedoe. Na het eten (wat altijd te veel uitpakt) slenterden we wat rond en kwamen we bij de Starferry terecht.

De nieuwe Central Ferry Pier. Niet iedereen is hier blij mee. Het oude gebouw van de Star Ferry is al met de grond gelijk gemaakt. Helaas weer een cultureel erfgoed verdwenen...


Er hangen nog wel protest doeken waaruit blijkt dat de Honky's het niet altijd eens zijn met de beslissingen van Donald Tsang.

Op Central is al een tijdje geleden een nieuwe pier gemaakt maar ik was er nog nooit geweest. Dus wij de ferry op en vandaar naar de kermis gelopen.


De kermis (rechts) is weer typisch op z'n Hong Kongs. Orde en rust. Je betaalt vooraf zo'n 100 HKD zodat je niet in de rij hoeft te staan voor een kaartje.

Hardstikke druk natuurlijk op zondag dus we hebben even gekeken en toen door naar Pacific Place. Een winkelcentrum die ook gelijk een verbinding heeft met het Hong Kong Parc.

Het weer was zo lekker en het zonnetje scheen eindelijk na die talloze mistige dagen, dat we op een terrasje zijn gaan zitten en een kopje thee hebben gedronken. Echt zalig...

1 comment:

Arlene said...

JE ZIET STEEDS WEER NIEUWE MOOIE ZAKEN WAAR IK STRAKS OOK HEEN WIL!!
ALLES GOED DAAR??
LIEFS ARLENE

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails